20 житейски урока, които няма да научите в училище

x


Бъдете най-добрия си приятел

Човекът, с който неизменно крачите през живота, сте самите вие. Обичайте се, харесвайте се, бъдете внимателни със себе си. Бъдете доволни. В много случаи човек сам си причинява най-големите разочарования и проблеми. Без дори да го съзнава.

Забавлявайте се повече

Учете се на това от децата. Те знаят как. А ние сме забравили. Позволявайте на тези малки герои непрестанно да ви учат на забавление. Колкото по-малко вземате живота на сериозно, толкова по-леко и приятно ще пътувате през него.

Бъдете благодарни

За всичко. Огледайте се и вижте какво имате. Това е повод за благодарност. Вижте най-близките си хора – те са повод за благодарност. Дори най-дребните неща, които обикновено подминавате са повод да благодарите. Изненадващо е колко бързо и неусетно хората приемат всичко, което ги заобикаля за даденост. Но живота и за това има урок – може толкова бързо да си вземе нещата, които е дал, че на човек да му се завие свят.

Живейте в настоящето

Миналото е минало. Бъдещето все още не съществува. Градете планове, но не изграждайте живота си върху тях. Защото както се казва в една популярна житейска мисъл: „Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи му за плановете си“. Ако успеете да живеете без предварителни очаквания, ще създадете наистина щастлив живот.

Грижете се за здравето си

Здравето е основата на целия живот. Ако тя е нестабилна, всичко останало се разпада. Полагайте грижи за себе си всеки ден. Водете активен начин на живот. Не се лишавайте от нищо, но и не злоупотребявайте с нищо. Движете се, спете добре и при всяка удобна възможност си подарявайте почивка.Промените са за добро

Нищо в света не стои на едно място. Всичко се движи и всичко се променя. Няма как да изживеете един и същи ден два пъти. Това е запазена марка на фантастичните филми. Със сигурност има дежа ву ситуации, но те също имат своя смисъл. Промените са нещо хубаво и разширяват мирогледа, възприятията и отношенията ни със заобикалящия ни свят.

Никой не ви дължи нищо

Както и вие на останалите. Всичко, което правите за другите е по ваше собствено желание и морални устои. Не бива да очаквате от другите да са като вас. Това е също един от най-тежко преподаваните от живота уроци, на който повечето хора биват късани нееднократно. Но колкото по-бързо го осъзнаете, ще си подарите много повече спокойствие и ще спестите доста разочарования заради постъпките на останалите.

Забавете темпото

Надбягването с времето носи само изтощение. Отделяйте си време, животът е по-приятен и смислен, когато не сте постоянно на педал. Ритъмът, в който днес се движи света е шеметен, но винаги има място за пет минути „нищоправене“ или недели, в които всичко се случва полека.

Не се опитвайте да променяте хората

Единственото, с което ще ви отвърнат е неподозирано противодействие. Приемете ги такива, каквито са. Опитайте да ги вдъхновявате със своите действия. Така е много по-вероятно да поискат да се променят, отколкото ако им го налагате.

Грешките са уроци

Грешките са неделима част от живота и най-сигурния начин да научите нещо за това как той функционира. Всяка стъпка по пътя може да донесе провал. Но не се фокусирайте над него, а над урока, който ситуацията ви носи. Грешете. Просто не повтаряйте една и съща грешка отново и отново.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

За стила не съществува лошо време!

Ако сте пропуснали
Най-четени