Топ 5 в петък: 5 стимула за добро настроение

x


Понякога доброто настроение е случайност. Друг път – не. Можем ли да реагираме моментално на всяко SOS, което умът ни изпраща след рязкото понижение на хормона на щастието? Изследванията показват, че съществуват лесни начини за стимулиране на настроението и справяне със стреса. Като тези пет, например…

 

1.Спрете да се вживявате.

Цикленето върху определени мисли – без значение дали става дума за неща от миналото или тревоги за бъдещето само влошават и удължават периода на депресия и могат да превърнат лошото настроение в перманентно състояние. Сбогувайте се с това циклене като направите нещо конструктивно: излезте да тичате, направете си маникюр, поиграйте с кучето си – и се посветете на 100 процента на това, което правите.2.Направете нещо малко за някого.

Всичко, което правим, за да представяме социалните си връзки, е страхотен начин за постигане на щастие. „Ако искате да бдете щастливи, упражнявайте се в съчувствие”, учи Далай Лама, а изследване доказва,че дори най-малките жестове (като този да напазарувате на възрастен човек) могат да подобрят настроението ви.

 

3.Погрижете се за здравето си.

Ритмичните, повторяеми, без състезателен елемент упражнения включващи диафрагмено дишане (от корема) осигуряват най-големите ментални бонуси. Йога е с добавена стойност, защото повишава нивата на невротрансмитерите, които се асоциират с щастието и спокойствието, и понижава нивата на кортизол – хормонът на стреса.4.Купете цветя и послушайте любимата си музика.

Изследванията показват, че наличието на цветя намалява тревожността и депресията, внася повече жизнерадостност у дома и ни правят по-ентусиазирани на работното място. Музиката от своя страна афектира центъра на удоволствието в ума.

 

5.Бъдете оптимисти.

Учените, занимаващи се с позитивна психология, вярват, че с малко самозаблуда можем да постигнем голям ефект: да станем по-щастливи, по-здрави и много по-успешни. Изследвания показват, че оптимизмът може да намали нивата на хормона на стреса кортизол, да подобри имунната система и дори да удължи живота ни.

 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

JOSEPH – Nina floral-print cotton-twill and wool-felt coat

Препоръки от седмицата

JOSEPH – Layered intarsia wool sweater

Препоръки от седмицата

ALEXANDER WANG – Eri studded leather ankle boots

Препоръки от седмицата

CHOPARD – Happy Sport 36 18-karat rose gold, stainless steel, diamond and mother-of-pearl watch

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Прибрана коса и супер очила!

Ако сте пропуснали
Най-четени