5 правила за добра форма в работно време

x

Здравословните навици са истинско предизвикателство, когато сме в работен режим. Постоянното седене и честите поводи за празнуване в офиса изграждат доста нездравословно поведение. Всички знаем какво е. Но напълно възможно е въпреки всичко това да следвате режим, който ще ви поддържа в добра форма. Ето няколко лесни начина, които ще са ваши съюзници в работно време.

Закусвайте

Независимо дали закуската е най-важното хранене през деня или не, тя ще ви предпази от похапването на случайни и не дотам здравословни снаксове във времето до обяд. Знаем коя е основната причина да я пропускате вкъщи… искате да поспите повече. Но знаем и че съществуват достатъчно бързи начини за приготвяне или да си направите нещо през уикенда, което да похапвате в следващите сутрини.


Снимка: Alison Marras


Не се лишавайте

Всички имаме онзи тип колеги, които периодично носят по някоя вкусотия без повод. Ограничавайки се ще постигнете едновременно две неща – лошо настроение и подтик да прибегнете до нещо нездравословно по-късно. Вместо напълно да отказвате поредната вкусотия, просто упражнявайте контрол върху количеството, което ще похапнете от нея. Няколко хапки ще задоволят желанието ви и в същото време ще ви спасят от вина, ако изядете цяло парче.


Снимка: Brigitte Tohm


Създайте екип с колегите си

Потърсете обединение и с други колеги от компанията, които държат на здравословен режим в работно време. Това ще ви даде взаимно вдъхновение и мотивация. Намерете си места, които ще задоволят изискванията ви за добра храна и начините на приготвянето й. Движете се заедно и обсъждайте различни теми, които ви вълнуват относно добрата форма.Задайте си дневно количество вода

Когато бързате с приключването на важна задача, често може да забравите за празната бутилка на бюрото си. Отделяйте си по няколко минути в различните часове на работния ден, за да следите какво количество сте изпили. Така независимо колко вглъбени сте в работата си, няма да получавате безпричинни главоболия или усещане за силна жажда. А всички знаем колко важна е водата.


Снимка: Tanja Heffner


Включете ходенето в срещите си

Вместо да се затваряте в подтискащи конферентни зали, може да предложите провеждането на някоя служебна среща в движение. Така не само ще натрупате повече извървени стъпки, но и ще можете да сте на открито, което освежава ума и прочиства мислите.


Снимка: Frank Kohntopp


Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Unsplash.com

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сериозен look за една успешна сряда!

Ако сте пропуснали
Най-четени