7 хранителни навика, които ви правят стройни

x


Ежедневието ни е съвкупност от хранения: по-малки, по-големи, похапвания на крак или в приятна компания, здравословни и не съвсем… С годините всеки изгражда своите хранителни навици, които следва неизменно. Някои са индивидуални, по други си приличаме. А според учените 7 хранителни навика са особено стимулиращи за здравето и стройната фигура. Ето кои са те!1.Пиете зелен чай

В последно време зеленият чай беше леко изолиран от обществения интерес. И да, в големи количества не е препоръчително да се пие. Но… Изследователи от „Norwich BioScience Instituts” са установили, че съдържащите се в зеления чай вторични растителни полифеноли понижават риска от сърдечни заболявания и от инфаркт. Зеленият чай също така предпазва и от внезапните атаки на глад. Изследвания установили, че хората, които пият чай два часа преди хранене, впоследствие са с по-слаб апетит.

 

2.Храните се без да се преобличате след работа

Разбира се, би било много удобно след работа (и през уикенда) да се намъкнете в широките панталони с връзки и да обикаляте с тях у дома. Проблемът обаче е, че заради тях не обръщате внимание какво количество храна поглъщате. По-добре останете с тесните си джинси, които веднага ще сигнализират при прекаляване с храната.

 

3.Обичате черешов сок

Проблемите със съня са често срещани при хората, страдащи от болести и наднормено тегло. Естествено средство от природата при безсъние е сокът от череши. Благодарение на високото му съдържание на мелатонин, той се грижи за по-продължителен и здрав сън. Две чаши сок дневно имат успокояващото действие.4.Често се храните в компания

Учените са установили, че ако се храните сами продължително време, ще живеете по-малко в сравнение с хората, които водят задоволителен социален живот. Според някои изследвания самотата може да доведе и до наднормено тегло заради прекаляване с вредните храни.

 

 

5.Пиете червено вино

Добра новина: 1-2 чаши червено вино вечер са полезни. Изследвания установили, че жените, които редовно пият вечер по една или две чаши червено вино, напълняват по-рядко в сравнение с дамите, които напълно се въздържат от алкохола.6.Правите почивки за кафе

Край на демонизирането на кафето! Оказва се, че ароматната напитка е здравословна. Учените от „Brooklyn College” са установили, че рискът от сърдечни заболявания при мъжете, които ежедневно пият по четири чаши кафе, се намалява с около 53 процента. Освен това консуматорите на кафе били по-слабо застрашени от рак на черния дроб. Кафените зърна също така ви правят стройни.

 

7.Вечер се храните като врабче

Учени направили проект с група от 100-годишни хора и установили, че повечето от тях през целия си живот са си правели малки закуски следобед и вечерта. Ако се притеснявате от излишните килограми, вместо обикновената паста, вечер можете да си приготвите зеленчукови макарони. Те са също толкова вкусни и имат по-малко калории от обикновените спагети.

 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник!

Ако сте пропуснали
Най-четени