Брога: йога за мъже

x


Бившата футболна звезда и шампион по бодибилдинг в тежка категория Мат Милър създава силова, интензивна и предизвикателна система за спорт, която е толкова мъжествена, колкото името й го загатва. Занятията му са предназначени основно за мъже и бързо разбиват мита, че „йога е само за момичета”.

Занятието, продължаващо един час, включва адаптирани пози от йога, и е страхотен спортен режим, който предизвиква тялото по нов начин. Практикуващите го използват и развиват сила, издържливост и гъвкавост още от първото занятие.Структурата на занятието е много близко до тези на спортистите: започва се с динамична загрявка, продължава със сериозна секция за сила върху специфични части от тялото и след това приключва на същото място с предизвикателствата на отварянията и разтяганията. Движенията са близки до тези на спортистите, защото при всяка поза се правят повторения и се надгражда предишната поза. Брога разделя учебната програма на четири тренировки, всяка от които е адресирана към конкретна проблемна област. Всяка от тях се повтаря четири пъти, които позволяват на брогите да стават все по-добри, с всяко следващо занятие, подготвяйки ги за следващите упражнения от серията.Разликата между брога и традиционните стилове йога е, че този предполага, че мъжете вече са гъвкави и отваря областите, които предлагат тази възможност.

Брога може също така да подпомогне спортните постижения като намалява вредите, причинени от пренапрягането на мускулите и съединителната тъкан. Използвайки връзката между ума и тялото, с брога учите как да отделяте повече внимание и да контролирате физическото си тяло.Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Press

Препоръки
Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

CARVEN – Tiered guipure lace-trimmed cotton-twill mini dress

Препоръки от седмицата

CHLOÉ EXCLUSIVE – Bow-detailed embellished leather sandals

Препоръки от седмицата

BASSIKE – Cropped cotton pants

Препоръки от седмицата

BALENCIAGA – Panier large leather-trimmed raffia tote

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Копнеж по бордо и абсолютна женственост.

Ако сте пропуснали
Най-четени