Наслаждавайте се на храната, бъдете здрави и отслабвайте!

x


Отслабване. Някога звучало ли ви е като нещо забавно? Само като се замислите да опитате да отслабнете се отказвате, защото ще трябва да спрете любимите си храни и да започнете да ядете неща, които не харесвате. Не знам за вас, но на мен това ми звучи безсмислено. Ето защо толкова малко хора успяват да се придържат към плана си за отслабване. Ако нещо не ни носи удоволствие, в човешката ни природа е заложено да се откажем и да потърсим онова, което ни е приятно.

Смятам, че успешното отслабване е свързано до голяма степен с отношението, което имаме към него. Ако се отнасяме към диетата си като към наказание, ще започнем да се чувстваме зле. Ако изхвърлим всичко от чекмеджетата у дома, ще предизвикаме шок в системата, както ако сменим внезапно любимото си сутрешно мокачино с чаша зелен чай. Както с всичко останало в живота, можем да кажем „да” на „бавните крачки напред”. Това означава да забавим темпото и да не се наказваме за малките „предателства”. Започнете с постепенното намаляване на размера на порциите си, като ядете докато се почувствате сити, а не докато всичко в чинията свърши.



Когато започнете да се приспособявате към новата си диета, почти няма да забележите напредъка, който правите, но един ден щом се обърнете назад ще видите колко далече сте стигнали. Не бива също така да жертвате всички малки удоволствия, които ви карат да се чувствате виновни. Позволете си глезотийка, когато пожелаете (но дръжте нещата под контрол). Ако отидете на кафе и ви се прииска парче торта към кафето, позволете си го. След известно време на диета, вероятно ще забележите, че сте изгубили апетита си към определени неща.

Едно е да заглеждате стелажите с шоколади, докато се редите на опашка на бензиностанцията, но по-трудно е да устоите, ако държите блокче шоколад в чекмеджето си на работа, и още по-трудно, ако имате пакет бисквити в кухненския си шкаф. Не забравяйте да се обвивате в любов и съчувствие, докато сте на диета. Не се подлагайте на мъчения във фитнеса. Тренирайте, докато постигнете целите си, същото важи и за храненето. Да се простите с излишните килограми и да започнете да живеете по-здравословно, е свързано повече с правенето на правилните избори в живота, отколкото с инквизицията във фитнеса и с хранителния режим.



Ставайте по-рано сутрин, тренирайте съзнателно, изпълвайте се с благодарност и щастие, наслаждавайте се на живота си и излизайте на свеж въздух – това са част от начините да бъдете по-доволни от живота. Ще се чувствате добре, когато правите нещата, изпълнени с любов към самите вас. Отнасяйте се към отслабването като нова, вълнуваща любовна афера със самия себе си, така то ще ви се стори много по-освобождаващо, продуктивно и е здравословен начин да се превърнете в човека, който искате да бъдете. В крайна сметка колкото и да ви се иска да отслабнете, важно за здравето ви е да обръщате внимание и как се чувствате: може би най-важното нещо в живота ви.

 

Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Fashion Inside

Още по темата



Коментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди пола от CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN Pleated shell midi skirt Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Cat-eye слънчеви очила от PRADA

PRADA Cat-eye acetate and silver-tone mirrored sunglasses Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пръстен от бяло злато с диаманти от BOUCHERON

BOUCHERON Quatre Radiant Edition Small 18-karat white gold diamond ring Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Велурени чехли от MERCEDES CASTILLO

MERCEDES CASTILLO Irine suede mules Може да купите от тук

Look of the day
Ако сте пропуснали
Най-четени