Конджак не е новият ни любим коктейл. По-хубаво е!

x


Конджак не е новият ни любим коктейл. Не е и новото ни екзотично хоби, за което да говорим от сутрин до вечер. Това е новата суперсила, с която източното растение ни помага да изглеждаме ослепително. Всъщност това е тайна, която споделят с нас азиатките.
Повечето от средствата за разкрасяване на корейките и японките добиват световна популярност и остават на върха, именно защото са високоефективни. Конджак гъбите са едно от последните доказателства, че на изток винаги имат по един коз, когато става въпрос за поддържане на ослепителен външен вид. Оставяме настрана факта, че стереотипите за красота в Азия са пълна противоположност на нашите. Там издигат в култ бялата кожа, докато ние чакаме първите слънчеви бани с нетърпение. Независимо колко далечни са представите за красота, съществуват някои много сходни стъпки в поддържането на кожата, за които са нужни единствено подходящите средства. Конджак гъбите са именно едно от тях.Но да започнем оттам какво всъщност представляват. Конджак гъбите са създадени като помощни средства за почистване и ексфолиране на кожата. Създадени са от влакната на корените на растението конджак в Корея, което абсорбира големи количества вода. В природата корените му са дълги и груби, докато при гъбите е точно обратното. Въпреки впечатлението за голяма твърдост, те са меки и нежни и са подходящи за всички видове кожа.Защо да ги използвате? Съвсем логичен въпрос.  За отговора прочетохме доста, за да се подготвим. Както при повечето естествени средства за ексфолиране, когато ги използвате редовно, ефектът е видим – кожата става мека, гладка и светла. А най-хубавото от всичко е, че заради неабразивната си природа, конджак гъбите са подходящи и за третирането на чувствителна кожа, запушени пори, розацея и екземи.

Конджак по естествен път подхранва с витамини A, B, C, D и E, протеини, липиди, мастни киселини, мед, цинк, желязо и магнезий. С две думи всички онези толкова важни за здравето на кожата ни вещества, които съвременния начин на живот с лекота ограбва. Това растително чудо притежава в актива си дори антиоксиданти и в миналото е било използвано за потискане на туморни образувания.Още едно предимство на конджак гъбите, което ги поставя на в графата любими продукти е това, че са напълно естествени, не замърсяват околната среда, не съдържат изкуствени елементи и са биоразградими.

Става още по-хубаво. Конджак гъбите съдържат толкова полезни елементи в себе си, че могат да бъдат ефективни дори само с чиста вода. Изследвания показват, че конджак потиска дори бактериите, които предизвикват акне.Как да изберете своята конджак гъба

Всичко зависи от предназначението, което ще й дадете. В зависимост от това на пазара се предлагат различни разновидности, като най-лесно ще ги разпознаете по цветовете. Те също не са случайни и в повечето случаи са допълнителна съставка, която подсилва предназначението на конджак гъбата. Например, лавандула за успокоение на раздразнена кожа, въглен за проблемна кожа или боровинка за подмладяване. Прочетете внимателно описанието на всеки вид преди да изберете.И накрая как да ги използвате

Употребата на конджак гъбите е лесна и не се нуждае от много предварителна подготовка. Преди да използвате гъбата, я потопете межу пет и десет минути във вода, за да омекне. Когато я извадите, стиснете, за да излезе излишната течност и след това поставете върху нея от обичайното си почистващо средство. Може да я използвате и само с вода. Наплискайте лицето си и започнете с леки кръгови движения, като се фокусирате върху сухите зони. Когато свършите, изплакнете гъбата и я оставете да изсъхне. Препоръчва се да бъде подменяна всеки месец.

Едно от местата, на които можете да намерите конджак гъби в България, е био магазин Зоя БГ.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Неделята е пролетна!

Ако сте пропуснали
Най-четени