Кратък наръчник по вътрешно спокойствие

x


Прекарваме голяма част от живота си в прекалено много грижи за неща, които са извън контрола ни. Пристъпи на невроза и безкрайна тревога за това как ни възприемат другите, за крайни срокове и за провали, за болката и разочарованията от миналото. Не е ли крайно време да поемем контрола над негативните мисли и действия и да потърсим вътрешно спокойствие?!

Събрахме едни от най-добрите съвети, които ще ви помогнат да стигнете до целта.

 

1.Записвайте си.

Дневникът на негативните мисли е полезен начин да се освободите от негативизма, натрупан през деня. Дайте си нужното време, за да се съсредоточите върху листите хартия, след това затворете дневника си и забравете за всичко. Изпращането на негативните думи към невидим получател е вид терапия.2.Станете рано и медитирайте.

Нямаме предвид онази медитация, при която стоите със затворени очи в поза лотос и издавате звука „ом” (макар че ако това ви помага, действайте). Медитацията може да е да седнете на стол пред прозореца във всекидневната и да гледате как слънцето изгрява над хълмовете, да отпивате от чаша чай и да галите дремещото в скута ви куче. Час преди да се впуснете в задълженията си за деня винаги се настройвайте с едно по-спокойно и щастливо състояние на духа.

3.Хранете се с удоволствие.

Както многократно сте чували, тялото ви е храм. За да започнете да обичате цялото си същество, започнете да се отнасяте към себе си с любов. Ако пълните организма си с неща, които го карат да се чувства чист и здрав, вие му показвате уважението, което той заслужава. Заложете на хранене с много растителна храна, без консерванти, намалете консумацията на месо и пийте много вода и билкови чайове. От това ще се почувствате по-добре.4.Общувайте.

Понякога е трудно да кажете на хората от какво имате нужда или как поведението им ви влияе. Никой не може да ви накара да се чувствате по определен начин – изборът за това е ваш. Когато общувате с някой, начинът, по който възприемате поведението или думите му, открива възможност за откровеност. Не забравяйте да говорите спокойно, открито и с респект към себе си и онзи, с когото дискутирате.

5.Живейте осъзнато.

Вчера е отминало, то вече не съществува. Всеки ден е нов ден. Каквото и да се е случило вчера, днес започвате на чисто. Опирайки се на миналото, мислейки за нещата, които вече са се случили и дори тревожейки се за бъдещето, само ограбваме настоящето си от възможностите за радост. Останете в момента, бъдете в настоящето и в нещата, които правите.Това са само няколко ежедневни ритуали, които ще ви помогнат да живеете в името на щастието и спокойствието. За да живеете щастливи, трябва да промените начина си на мислене, миналото си, настоящето си и бъдещето си, да отделите време за любовта във всичките й форми, да бъдете мили, разбиращи и отдадени: към себе си и към хората около вас.

 

Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

За стила не съществува лошо време!

Ако сте пропуснали
Най-четени