Палеолитна диета – новата страст на топ моделите

x


До болка позната ситуация: решавате, че ще спрете да се оплаквате от излишните килограми и ще вземете нещата в свои ръце. Но едва започнали определена диета, волята ви се огъва и капитулирате, отдавайки се на любими кулинарни прегрешения. Защото в огромната джунгла от диети и здравословни методи на хранене, вече не знаете кое наистина има смисъл и кое е голи обещания. В последно време обаче една революционна диета се превърна в ежедневие за топ моделите с перфектни фигури като Сара Сампайо и Карли Клос. Палеолитната диета.Що е то палеолитна диета

„Коремните преси се правят в кухнята“, обичат да се шегуват фитнес инструкторите. И обясненията им зад тази теза почиват на здравия разум. Наистина, много по-лесно е да спестите няколко калории с помощта на правилно хранене, отколкото да се опитвате да ги изгорите с интензивен  спорт.

Въпреки че тренировката е необходимост, успехът зависи на около 85% от храненето ви. Фитнес експертите, работещи със супермодели като Миранда Кер, Карли Клос, Ирина Шейк и Марта Хънт, споделят тайния хранителен план на клиентките си – т. нар. „палеолитна диета“, която според специалистите е най-здравословната и ефективната от всички познати до момента. Тя е идеална за сваляне на килограми и същевременно за изграждане на мускулатура.

Създателят на палеолитната диета – американският лекар д-р Лорън Кордейн. проучил храненето на ловците в древни времена, както и хранителния състав на диворастящите растения и месото на диви животни, консумирани от човек, вследствие на което създал хранене, базирано предимно на натурални храни, които да поддържат в добра форма не само тялото, но и духа.Как функционира диетата

Палеолитната диета се ограничава до храни, които нашите предци са консумирали в каменната ера: различни сортове плодове и зеленчуци, кореноплодни, ядки, яйца, риба и пилешки крилца. Извън списъка остават млечните и зърнените продукти, индустриално преработените храни, изкуствената захар, солта и алкохола. Палеолитната диета почива на нисковъглехидратната концепция, която е богата на здравословни мазнини.

Основната й идея е приемането на споменатите по-горе основни продукти комбинирането им с достатъчна физическа активност. Целта й е не само да ви предпази от излишните килограми, но и да поддържа тялото ви в перфектна кондиция.

 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Топла и супер модерна комбинация!

Ако сте пропуснали
Най-четени