Палеолитна диета – новата страст на топ моделите

x


До болка позната ситуация: решавате, че ще спрете да се оплаквате от излишните килограми и ще вземете нещата в свои ръце. Но едва започнали определена диета, волята ви се огъва и капитулирате, отдавайки се на любими кулинарни прегрешения. Защото в огромната джунгла от диети и здравословни методи на хранене, вече не знаете кое наистина има смисъл и кое е голи обещания. В последно време обаче една революционна диета се превърна в ежедневие за топ моделите с перфектни фигури като Сара Сампайо и Карли Клос. Палеолитната диета.Що е то палеолитна диета

„Коремните преси се правят в кухнята“, обичат да се шегуват фитнес инструкторите. И обясненията им зад тази теза почиват на здравия разум. Наистина, много по-лесно е да спестите няколко калории с помощта на правилно хранене, отколкото да се опитвате да ги изгорите с интензивен  спорт.

Въпреки че тренировката е необходимост, успехът зависи на около 85% от храненето ви. Фитнес експертите, работещи със супермодели като Миранда Кер, Карли Клос, Ирина Шейк и Марта Хънт, споделят тайния хранителен план на клиентките си – т. нар. „палеолитна диета“, която според специалистите е най-здравословната и ефективната от всички познати до момента. Тя е идеална за сваляне на килограми и същевременно за изграждане на мускулатура.

Създателят на палеолитната диета – американският лекар д-р Лорън Кордейн. проучил храненето на ловците в древни времена, както и хранителния състав на диворастящите растения и месото на диви животни, консумирани от човек, вследствие на което създал хранене, базирано предимно на натурални храни, които да поддържат в добра форма не само тялото, но и духа.Как функционира диетата

Палеолитната диета се ограничава до храни, които нашите предци са консумирали в каменната ера: различни сортове плодове и зеленчуци, кореноплодни, ядки, яйца, риба и пилешки крилца. Извън списъка остават млечните и зърнените продукти, индустриално преработените храни, изкуствената захар, солта и алкохола. Палеолитната диета почива на нисковъглехидратната концепция, която е богата на здравословни мазнини.

Основната й идея е приемането на споменатите по-горе основни продукти комбинирането им с достатъчна физическа активност. Целта й е не само да ви предпази от излишните килограми, но и да поддържа тялото ви в перфектна кондиция.

 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди пола от CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN Pleated shell midi skirt Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Cat-eye слънчеви очила от PRADA

PRADA Cat-eye acetate and silver-tone mirrored sunglasses Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пръстен от бяло злато с диаманти от BOUCHERON

BOUCHERON Quatre Radiant Edition Small 18-karat white gold diamond ring Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Велурени чехли от MERCEDES CASTILLO

MERCEDES CASTILLO Irine suede mules Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Розово и елегантно!

Ако сте пропуснали
Най-четени