Перфектният, единственият, незаменимият… негово величество фон дьо тенът!

x

Да намерим правилния фон дьо тен? Хм… мисия невъзможна, нали? Влизаме в магазина пълен с десетки видове и гледаме с онзи страховит поглед, който предвещава отново комична визия в офиса.


 

1fff

 


Истината е, че да намерим правилния фон дьо тен е като да намерим правилния мъж… знаем как трябва да изглежда, защото всички сме чували за него. Четем за него в списанията, гледаме го по телевизията, виждамe го с други жени по улицата… но така и не се случва на нас! Всеки един опит да намерим негово величество фон дьо тена е бледо копие на това, което проектираме в главата си и най-често такъв опит завършва със странни погледи, отправени към нас на улицата, снимки, които няма да бъдат публикувани в социалните мрежи и поизтънял портфейл… The End.

Но ето няколко начина, с които ние ви показваме, че историята може да има Happy End!


 

1ff

 


Преди да пристъпите отново, изпълнена с нерешителност в магазина, е нужно да си зададете няколко въпроса и да имате категоричен отговор на тях.

Какъв тип е моята кожа? – Това е главен въпрос, отговорът, на който ще ви даде значителна преднина.

Това се разбира най-лесно по няколко критерии.

Ако след баня усещате кожата си опъната и на места лющеща се, то значи е суха. Такъв вид кожа няма видими несъвършенства, но фон дьо тенът, от който има нужда, е хидратиращ. Текстурите са по-маслени или по-кремообразни. Ако във формулата са добавени блестящи частици, тенът изглежда по-жив и сияещ.

Ако пък през деня наблюдавате често лъщене, придружено от нерядка поява на пъпчици и порички, то кожата ви е мазна. В този случай ви е нужен фон дьо тен с матиращо действие, който ще предотврати лъщенето през деня. Такъв тип текстура е по-покривна от хидратиращия, тъй като се предполага, че кожата има несъвършенства, които е нужно да бъдат коригирани. Като допълнение можете да използвате и крем-пудра в участаците, които фон дьо тенът е недостатъчен. Покритието при този вид пудра е най-плътно и е идеално като коректор.

Ако описвате кожата си като леко опъната след баня в комбинация от лъщене през деня, то кожата ви е комбинирана. Такъв вид кожа има нужда от фон дьо тен на водна основа, който ще даде нужната хидратация на кожата. Характерно за този вид фон дьо тени е пудреният ефект, който ще спомогне за лекото омазняване през деня. Ако ли пък не, винаги може да добавите лека пудра в Т-зоната за матиране.

Тук е нужно да дадем и съвет и за дамите с по-чувствителна кожа. Ако кожата ви е склонна към алергии, с акне или срещате други проблеми от този тип, е най-добре да се обърнете към дерматолог. Той ще ви насочи към фон дьо тен, достъпен в аптеките и дрогериите. Критериите, по-горе също могат да бъдат използвани, но дерматологът ще ви даде насоки кои съставки е нужно да избягвате или кои ще бъдат във ваш плюс, както и марките, които ще отговорят на вашите нужди.


 

2ff

 


След като сте разбрали какъв тип кожа имате и вече можете да разграничите десетките тубички в магазина според написаното на тях, следва да разберете и начина, по който да разграничавате цветовете.

Фон дьо тените биват с жълтеникъв, розов или с неутрален оттенък. В зависимост от вашата кожа можете лесно да определите към кой клас принадлежите. Най-лесно това може да се провери по горната част на китката ви. Вгледайте се и преценете.

Ако кожата ви е златиста или жълтеникава, то такъв тон трябва да бъде и фон дьо тенът, ако пък е розова или леко синкава, то идеалният цвят за вас също е такъв.

В случаи, когато имате нежелани зачервявания по кожата, може да използвате жълтеникавия подтон, който неутрализира и е идеален дори за спукани капиляри и петна.


 

4f

 


Вече знаете нужните критерии за откриването на перфектния фон дьо тен и имате отговори на въпросите. Но, преди да влезете в магазина, е нужно да знаете как да се подготвите и за самия процес на избиране.

При избирането на фон дьо тен е добре да сте с предварително почистено лице, на което е поставено хидратиращ крем. Разбира се, няма проблем да сте гримирали очите и устните си, но пък липсата на фон дьо тен ще ви улесни.

Тестването на цвят протича по следния начин: избирате три нюанса, които смятате, че са най-близки до вашия. Нанасяте ги с точици в долната част на челюстта, тъй като този диапазон от лицето представлява цялостния нюанс на кожата ви и изчаквате няколко минути. Текстурата има нужда от малко време, за да се окисли и да се адаптира към вашата кожа. Нужно е да знаете още, че ако сте с по-комбинирана кожа, то нюанса е склонен да потъмнее. След като са минали няколко минути нюансът, който се слива най-добре с естествения ви тен и не си личи, е правилният за вас!

Текст: Гергана Димитрова

Снимки: Press

Вижте още:

NUDE ТЕНДЕНЦИИ В ГРИМА

KАК ДА СЕ ГРИМИРАМЕ, ЗА ДА ИЗГЛЕЖДАМЕ МАКСИМАЛНО ЕСТЕСТВЕНО?

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сряда на точки!

Ако сте пропуснали
Най-четени