Златните съвети на Петър Димков за здравословен старт на деня

x


Ако е вярна мисълта, че денят се познава по сутринта, то е добре да обърнем специално внимание на времето след като отворим очи – на действията и на мислите си. „Най-великата сила е мисълта. Каквото и когато да мислим, ние съграждаме от невидимата материя нещо, което привлича към себе си сили, които да ни помагат или вредят според характера на нашите мисли”, споделя народният лечител Петър Димков. „Затова първата крачка е да управляваме мислите си чрез своя разсъдък. А втората крачка изисква от нас да развием у себе си навик за оптимистична мисъл. Няма лекар, който да премахне болестите на тялото и душата така, както ги премахва радостната мисъл.”

С това убеждение започвал всеки свой ден големият лечител на България Петър Димков. През целия си живот той записва около 10 000 рецепти, използвайки над 300 билки – всички те за лечение на човешките болести. Но основното, което научава през годините е, че болестите са резултат от лъжата. И че щастието и здравето са в нашите ръце. Постоянното недоволство разболява и състарява. Колкото повече се оплакваме и ядосваме, толкова по-зле ще изглеждаме и ще се чувстваме. Петър Димков съветва никога да не се караме с хората, а да гледаме да се смеем колкото може повече и от сърце – да прекарваме времето си в компанията на ведри и щастливи хора.

Ето и златните съвети на лечителя за здравословен и усмихнат старт на деня.„С отварянето на очите човек трябва да благодари на Бога за деня, който му дава, и за възможностите да работи за него и за ближните си. Защото само благодарният може да засили действието на жизнените функции на своя организъм. Кажете следните думи: „Благодаря ти, Боже, за всичко, което си ми дал и си ме научил. Благодаря ти за големите благодати, които имаш към нас. Ние те познаваме, че си всемилостив, всеистинен, всеблаг. Амин.” По благодарността се познава дали един човек е духовен.”„Преди ставане от леглото, човек трябва да се протяга първо на гръб, след това на дясната, а след това и на лявата си страна. Силно като тигър. След това да стъпи и да тръгне първо с десния крак като си казва: „Ставам, стъпвам и тръгвам с десния крак напред, за да ми върви леко в днешния ден.” Ходейки, човек трябва да е добре изправен, с вдигната глава и поглед напред, за да се свързва с положителните слънчеви енергии. Отпуснатите рамене, наведената глава и погледът надолу ни свързват с отрицателните сили. Още след ставане е добре човек да си тананика някоя песен, защото песента е част от здравето. Без песен не можеш да бъдеш здрав. Дори при страдание и болест, ако има песен, те по-бързо ще отминат.”

 

„Следва дълбокото дишане. Вдишваме през дясната ноздра като с показалец притискаме лявата. Броим до седем, задържаме дишането, затваряйки и двете ноздри отново броейки до седем. Издишаме през лявата ноздра, като с палеца притискаме дясната пак до седем. Правим същото, вдишвайки през дясната ноздра.”„По отношение на храната най-здравословни са плодовете. Защото те чистят както тялото, така и мислите и чувствата на човека. След това са зеленчуците, после ядките, а млечните храни са накрая.”

 

„Дрехите. Всяка сутрин, когато се обличаме, трябва да знаем, че дрехите попиват нашата аура и влияят върху здравето ни. Тъмните дрехи помрачават душевния лазур, а светлото и пъстрото облекло създават повече настроение, усмивки и радостни мисли. Това, което радва окото, ободрява духа. А което ободрява духа, ободрява и тялото.”

 

Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Press  

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди пола от CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN Pleated shell midi skirt Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Cat-eye слънчеви очила от PRADA

PRADA Cat-eye acetate and silver-tone mirrored sunglasses Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пръстен от бяло злато с диаманти от BOUCHERON

BOUCHERON Quatre Radiant Edition Small 18-karat white gold diamond ring Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Велурени чехли от MERCEDES CASTILLO

MERCEDES CASTILLO Irine suede mules Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Розово и елегантно!

Ако сте пропуснали
Най-четени