По-добър сън през лятото – каква е тайната?

x


Спите ли добре през лятото? Уж е ваканционен сезон, уж е топло и приятно, а сънят ни убягва по ред причини – я е много горещо, я някой комар се е промъкнал в стаята ни и е решил да си направи нощно угощение… Ако и вие не можете да заспивате лесно, вижте няколко съвета как да сбъднете приказката за спящата красавица, но за по-кратък, 8-часов например, период.

Лека вечеря

Едва ли ви казваме нещо ново. Обилното хранене преди сън повишава телесната температура и създава тежест в стомаха, които ще ви попречат да заспите спокойно. Плодовете и зеленчуците са добър вариант за нощно хранене, а ако държите на месо в менюто – опитайте да го консумирате поне 3 часа преди лягане.Памучни чаршафи

Ако искате да се чувствате комфортно и прохладно през нощта, най-добре забравете за изкуствените материи. Сатенът, например, може да изглежда добре, но няма да ви осигури удобството, от което се нуждаете вечер. 100-процентовият памук е материята, която да превърнете в своя нощен пашкул.

Предсънна прохлада

Вземете си хладен душ, преди да заспите, а когато легнете, не се завивайте напълно, а оставете стъпалата си отвити. Когато не ви е задушно нощем, сънят ще дойде много по-бързо.

Хидратация

Знаете колко е важно тялото да е хидратирано, а това правило съвсем не важи само за лятото. Дехидратацията причинява редица проблеми, едно от които, например, е главоболието, което се появява точно преди да заспим. Затова не забравяйте да пиете повече вода, за да бъдат организмът и сънят ви здрави.

Успокояващи шумове

Колкото и да ви се спи, понякога пречка за това се оказва шумът под прозореца. Ако нямате късмета да сте шумоизолирани и нощните заведения се пренасят в спалнята ви, поне като музикално оформление, помислете как да премахнете влиянието им. Затворени прозорци не винаги се оказват достатъчни. Но пък можете да си докарате морето или планината например, посредством 8-10-часови природни звуци, които да слушате нощем. Пуснете ги свободно в стаята или на слушалки, ако мислите, че ще ви бъде удобно да спите с тях. Тук и тук ви предлагаме да чуете какво имаме предвид.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

В името на едно здравословно лято, което предстои…

Нещата, които да спрем да правим, за да сме щастливи наистина

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

RICK OWENS – Two-tone wool-blend coat

Препоръки от седмицата

MR BY MAN REPELLER – Leather-trimmed metallic stretch-knit knee boots

Препоръки от седмицата

SEE BY CHLOÉ – Ruffled cable-knit wool sweater

Препоръки от седмицата

KARL DONOGHUE – Reversible shearling and leather fingerless gloves

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С такова палто няма как да не сме кралиците на street style-а!

Ако сте пропуснали
Най-четени