Различните ритуали за красива коса на французойките и американките

x


Сиара Костенобъл е нашият пътеводител в каноните за красива коса на французойките и американките. Попада в Париж преди 7 години, а в Града на любовта тривиално я задържа туптящото по настоящият ѝ съпруг сърце. Както и възможността да твори. Тя е коафьор на свободна практика и обучава професионалисти за Amika Pro.

Религията на французойките започва с добрата подстрижка. Те не обичат да усложняват живота си със завъртяни прически, предпочитат визия, която се постига за минути, но изглежда така перфектно, сякаш им е струвала часове пред огледалото. Ключът е в семплата елегантност и доброто подстригване, което не изисква специална грижа на всеки няколко седмици. Френската жена обича да посещава салон само при нужда от боядисване или подновяване на фризурата. Сиара се шегува, че така популярният балеаж е създаден за французойките, защото израства натурално красиво, без да трябва да търсим съдействие от професионален коафьор на всеки 2-3 седмици.

Американките имат подчертано по-изявена култура да посещават фризьор за сешоар – прав или начупен, докато френските им посестрими тепърва започват да придобиват този разкрасителен навик.

Французойките прегръщат идеята, че красотата се крие в малките несъвършенства и привидната небрежност. Докато американките обичат всеки косъм да е подчинен до перфекционизъм и се придържат към гламурните визии на големите холивудски и музикални звезди, за които се трудят цели екипи от бюти гурута.

Френските хубавици добиват своите естествени вълни без маша, замествайки я със сплетени преди сън коси, които освобождават на сутринта и само леко разресват. Но истинската тайна за натурално красивите им коси идва от грижата първо отвътре, консумирайки подбрана и качествена храна, а после и отвън – използвайки повече първокачествени масла и по-малко маски.

Беше ни любопитно да се потопим в ритуалите за красива коса и на французойките, и на американките. Забързаното ежедневие и по-близкият лайфстайл ни кара да се припознаваме повече в навиците на първите. Но пък има какво да заемем и от бюти рутината на презокеанските диви, нали така?Текст: Fashion Inside

Снимки: Instagram

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди пола от CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN Pleated shell midi skirt Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Cat-eye слънчеви очила от PRADA

PRADA Cat-eye acetate and silver-tone mirrored sunglasses Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пръстен от бяло злато с диаманти от BOUCHERON

BOUCHERON Quatre Radiant Edition Small 18-karat white gold diamond ring Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Велурени чехли от MERCEDES CASTILLO

MERCEDES CASTILLO Irine suede mules Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

За повече лято!

Ако сте пропуснали
Най-четени