Туширайте страха от летене с 4 лесни стъпки

x


Всеки път, когато чуем думата ваканция, ни иде да затанцуваме от радост. Планирането на дестинация и програма обичайно ни хвърлят в еуфория, но има и детайли от същинското пътуване, които могат да се окажат значима пречка пред приятните усещания. За едни полетът със самолет е тръпка, зарежда ги с адреналин и авантюризъм, но за други летенето е повод за безпокойство и дори само мисълта за качването на борда е достатъчна, за да провокира чувство на страх. Тук сме, за да помогнем с няколко изпитани съвета как да се справите със ситуацията и да се преборите с негативните емоции по време на полет.

Не се притеснявайте от емоциите си!

Споделете безпокойствието си с членовете на екипажа, ако се притеснявате от определен шум или друго, което ви смущава в обкръжаващата среда, не се стеснявайте да се обърнете към стюарда или стюардесата най-близо до вас. Запознайте ги със страха си от летене и обсъдете заедно как най-лесно бихте могли да превъзмогнете полета. Ще се изненадате, но е възможно да ви споделят техника на дишане и методи за разсейване, с които до момента не сте били запознати. Не подценявайте и компанията на приятел. Когато пътувате заедно, помолете го да ви държи за ръка или да ви разкаже забавна история, с която да ви разсмее и да отклони вниманието ви.

Ключова дума “Разсейване”

Носете си таблет и гледайте филм, слушайте музика или четете списание. Играйте игри. Оставете съзнанието си заето с нещо приятно, поглъщащо вниманието и мислите ви. Така тревогата няма да може да се промъкне до ума ви.

Пазете организма си добре хидратиран

Пийте вода, колкото можете повече вода, но пропуснете виното. Не само кожата ви ще остане по-добре хидратирана, но и общото състояние на организма ви.

Медитация

 Не бъдете скептични към практиките за освобождаване от стреса. Важно е обаче да имате известен тренинг с медитацията и техниките на дишане преди самия полет, за да се почувствате по-спокойни и в свои води, когато пожелаете да ги приложите и по време на летене. В момент на турбуленция или внезапна паника опитайте да си припомните ярко момент на радост или щастливо събитие, представете си го в детайл и отпратете безпокойствието.Текст: Fashion Inside

Снимки: Weheartit

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Едно по-различно лятно вдъхновение!

Ако сте пропуснали
Най-четени