Веган козметика за начинаещи

x


Напоследък все по-често се говори за „веган козметика“ и не са малко козметичните марки, които  залагат на нея. Веган бюти продуктите бързо набраха популярност сред почитателите на еко и здравословния начин на живот. А знаете ли какво всъщност представлява тази козметика и как можете да я разпознаете от стандартните продукти?Веган козметика – що е то?

Веган е житейска нагласа, свързана с определен начин на хранене. Хората, които определят себе си като вегани, избягват консумирането на всякакви храни с животински произход, както и употребата на животински продукти като месо, яйца и мляко.

„Веган“ в козметичната индустрия не е чак толкова стриктно. Веган козметиката съдържа някои продукти (макар и силно ограничени), които са с животински произход (например пчелен восък), но в по-голямата си част е изцяло от растителни продукти. Козметика, която не се тества върху животни в нито един етап от производството й (като отделни съставки или като краен продукт). Което е забележително, имайки предвид статистиката на организацията HSI, защитаваща животните,според която ежегодно близо 120 млн. животни се подлагат на експерименти и повечето от тях умират в ужасни мъки.

Веган в бюти индустрията няма нищо общо с начинът на производство на опаковките за продуктите. Употребата на сурова продукция, без значение дали е обикновена или с възможност за рециклиране, е въпрос на избор на производителя.

 Най-добрите веган бюти продукти

За съжаление, клиентите не винаги могат да познаят от пръв поглед дали избраният от тях продукт е веган. Добрата новина е, че потребителите имат възможността онлайн да се осведомят за веган козметичните фирми и тяхната продукция. Организацията за защита на животните Peta например разполага със списък с всички производители на бюти продукти без животински съставки. Просто влезте на сайта на организацията и проверете кои от фирмите произвеждат веган козметика и кои – стандартна.

 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Sasha – Red Stripes от SUN DIVA SWIMWEAR

SUN DIVA SWIMWEAR Sasha – Red Stripes Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от SAINT LAURENT 

Сако от SAINT LAURENT  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сандали от CHLOÉ

Кожени сандали от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сламена шапка от GUCCI

Сламена шапка от GUCCI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Cool Sunday!

Ако сте пропуснали
Най-четени