Веган козметика за начинаещи

x


Напоследък все по-често се говори за „веган козметика“ и не са малко козметичните марки, които  залагат на нея. Веган бюти продуктите бързо набраха популярност сред почитателите на еко и здравословния начин на живот. А знаете ли какво всъщност представлява тази козметика и как можете да я разпознаете от стандартните продукти?Веган козметика – що е то?

Веган е житейска нагласа, свързана с определен начин на хранене. Хората, които определят себе си като вегани, избягват консумирането на всякакви храни с животински произход, както и употребата на животински продукти като месо, яйца и мляко.

„Веган“ в козметичната индустрия не е чак толкова стриктно. Веган козметиката съдържа някои продукти (макар и силно ограничени), които са с животински произход (например пчелен восък), но в по-голямата си част е изцяло от растителни продукти. Козметика, която не се тества върху животни в нито един етап от производството й (като отделни съставки или като краен продукт). Което е забележително, имайки предвид статистиката на организацията HSI, защитаваща животните,според която ежегодно близо 120 млн. животни се подлагат на експерименти и повечето от тях умират в ужасни мъки.

Веган в бюти индустрията няма нищо общо с начинът на производство на опаковките за продуктите. Употребата на сурова продукция, без значение дали е обикновена или с възможност за рециклиране, е въпрос на избор на производителя.

 Най-добрите веган бюти продукти

За съжаление, клиентите не винаги могат да познаят от пръв поглед дали избраният от тях продукт е веган. Добрата новина е, че потребителите имат възможността онлайн да се осведомят за веган козметичните фирми и тяхната продукция. Организацията за защита на животните Peta например разполага със списък с всички производители на бюти продукти без животински съставки. Просто влезте на сайта на организацията и проверете кои от фирмите произвеждат веган козметика и кои – стандартна.

 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Микро чанта и макси малто!

Ако сте пропуснали
Най-четени