Здрави без детокс: 5 изпробвани съвета

x


От кои храни да се откажем и кои да включим в менюто си, за да се радваме на добро здраве? Генералният директор на SHA Wellness Clinic Алфредо Баталие-Пинеда разкрива тайните на това да бъдем млади и здрави.

Детокс веднъж годишно

Детоксикацията е процес, който не зависи от сезона, а само от състоянието на организма ни. Препоръчва се да се прави два пъти годишно като профилактика, за да се сбогуваме с ниското самочувствие. Ако забележите, че по кожата ви излизат пъпчици, че косите ви капят, ноктите се цепят и сте леко раздразнителни – това е сигнал да действате. Направете си кръвни изследвания и започнете с детокса. Дори хората, които водят здравословен начин на живот, трябва да правят детокс поне веднъж годишно.Диета без ограничения

Макробиотичната кухня е особена система на хранене, която е създадена от тибетските монаси. Тя не е свързана със строги ограничения в менюто, а по-скоро подкрепя здравословния начин на живот като цяло. Цялата система може да се представи под формата на пирамида, която се разделя на няколко категории продукти. В основата й са заложени продуктите, които трябва да ядете всеки ден. Това са пълнозърнести храни, зеленчуци, бобови и растителни масла. Веднъж седмично можете да си позволите риба и морски дарове, сладко, семки, ядки и плодове. Веднъж месечно (по желание) макробиотичната диета позволява да се поглезите и с червено месо, яйца, птиче месо и млечни продукти.

Хранете се с удоволствие

Ако в храненето си следвате 80% от макробиотичната система, то като цяло в останалите 20% можете да си позволите сочна пържола и чаша червено вино. Но бъдете подготвени, че вкусовите ви рецептори ще се променят. При макробиотичния режим на хранене вкусовете се изменят.Забравете за млякото, сиренето и захарта

Ако не искате да следвате макробиотичната диета, но още днес сте готови да изключите от храненето си вредните продукти, откажете се от захарта, млякото и сиренето. Високата концентрация на глюкоза в кръвта е нужна за постоянното производство на инсулин. За този хормон отговаря панкреасът. Ако спокойно похапвате храни, съдържащи захар, панкреасът ви ще работи на границата на функционалните си възможности. Това води до развитието на захарен диабет, който също влияе на различни органи (мозък, сърце, очи).

Що се отнася до сиренето и млякото – те са противоестествени на човешката природа (всички млекопитаещи използват мляко само в ранно детство). А днес в организма на кравите изкуствено се вкарват хормони, за да произвеждат повече мляко (това способства активирането на ракови клетки).

Открийте заместителите им и ги използвайте в храненето си (например бадемово или оризово мляко вместо животинско). Захарта можете да замените с фруктоза.

Добре е да намалите и количеството домати или тропически плодове. Доматите се отнасят към продуктите с висока киселинност, а за да неутрализира съдържанието на излишна киселина, организмът започва да взаимства минерали от различни органи и кости. Това може да доведе до редица възпалителни процеси.

В допълнение към списъка с продукти

Непременно започнете да ядете водорасли. Те съдържат хранителни вещества и минерали, характерни за морската среда, и затова способстват детоксикацията и неутрализират повишената киселинност в организма, бедни са на калории и все така са хранителни. Добавете към списъка с продукти и мисо супата, и овесената каша. Те задействат обмяната на веществата в организма (затова се препоръчват за закуска) и са полезни ястия с високо съдържание на протеини.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Стъпваме леко и с настроение!

Ако сте пропуснали
Най-четени