Аз тая любов няма да я гледам от задния ред

x


Нека ти разкажа за любовта, която си бях навила на пръста. Любов, която не съществува на 2492 километра, а само в главата ми.  Идвам, за да се уверя, че все още имам сърце за разбиване. И куража да ти го поднеса на тепсия. Не ме интересува дали ще го пазиш или ще го проиграеш. Това сърце аз го храня с поезия и го калявам с прескачане на страхове. Идвам и залагам всичките си демони на теб. Ще си разбия още един път главата и гледай да е епично. Да си струваш сълзите и счупените кристални чаши. Да си заслужиш грешките и безличните опити за поправка.

Повдигам гордо брадичка и ти заявявам – аз  тая любов няма да я гледам от задния ред. Ще я запаля и ще издухам прашинките на трупа ѝ. И ще си тръгна с куфар, пълен с уроци. Лек багаж за тежки дни.

Още си едно бяло платно, в което се влюбих по интуиция и по лудост. Още не познавам белезите и историите ти. Не знам кои са най-големите ти загуби и най-щастливите ти победи. И кога си плакал за последен път. Още мога да те доизмисля. По-добър. По-бляскав. Повече рицар.

И без “имало едно време”, и без непременно обещание за “и заживели щастливо” ме чакате ти и красивият ти като измислица град. Който все отлагах за някоя пищна пролет, късно лято или по-лирична есен. Притеснена от необятността му. Да не ме отнесе и да се почувствам мъничка като изгубено копче. Да не ме погълне и разсипе на спомени. Пристигам, за да се изгубя във вените на този град, който не познават. И в мислите ти, които само гадаеш, че не зная как се превземат.

Превземат се с полет. А счупените криле дваж по-силни порастват наново.

Текст: Александра Тошева

Снимки: Unsplash – Guillaume Lechat 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Зелено и classy!

Ако сте пропуснали
Най-четени