Бързай да (се) променяш!

x

 


Обречени сме да понасяме движението в живота си, шампанското и милионите пълни чаши за настъпващата година, а земята започва нова обиколка около слънцето, без да пита дали сме съгласни и дали сме закопчали предпазните колани. Като пътници без билет, летим с бясна скорост вече в новата година, всеки сграбчил по един куфар, от тези най-тежките, пълен с обещания и надежди, и продължаваме да пътешестваме по старата орбита с нов старт.

Изпращането на старата година е като да изпращаш някого на летището, винаги ти е тъжно и има един check-in за багажа, който ще отпътува към месец януари. Има едно обратно броене, което винаги ни се струва безумно кратко. В онази петдесет и девета секунда в която сякаш всичко спира, само за миг, стоим с притаен дъх и в еуфорията „прелистваме” умовете си за една единствена мечта-надежда, която да ни води като пътеводна светлина. Има и едно „Наздраве!”, а след него се изреждат поводи и пожелания, и всяка година сякаш имаме все по-голяма нужда от този преход между изпращане и посрещане. Имаме нужда въображаемо да оставим „опърпаните дрехи” и  разочарованията, за да тръгнем по пътя с новите куфари, същите онези които тежат безумно. Надяваме се да продължим със старата песен, но на нов глас; да направим кавър и един, два ремикса, които да звучат по-добре.

Аз предпочитам да отдавам по-малко внимание на тръгващата си година и винаги решавам в по-голяма степен да посрещам следващата. А и е по-лесно да посрещаш, дори и на летището, когато ще можеш да прегърнеш някой близък или някоя нова възможност. Особено ми е приятно да знам, че идват новите 365 дни, които са ни делегирали правомощия да ги управляваме с много мъдрост и любов. Аз имам нужда и от няколко обещания, които давам на себе си, не защото е модерно, а защото това е първата стъпка от многото напред към успеха. Моето „Наздраве!” всеки път е за „напред” по пътя, който тръгва от прага на възможностите ми и надхвърля и най-смелите мечти. Моето „Наздраве!” е за повече дела, за повече пътешествия и още повече нови години.

Не изпускайте възможностите, защото както казва философът Хераклит, никога „не можеш да влезеш два пъти в една и съща вода на река, всичко тече, всичко се променя”. Всичко тече, всичко се променя, панта рей и за теб, пътнико в новата година! Направи я твоя, изгради я и се радвай на живота, защото времето лети, а за големите успехи е нужно по повече от всичко. Бързай, защото може да се окаже, че току-що си посрещнал най-хубавата година от всички досега!

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Gabrielle Henderson – Unsplash

Вижте още:

За времето, което е в нас

Преди дванайстия час и след това

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени