Домът ми е там, където сърцето ти бие

x

 


Липсва ми Берлин с цъфналите си вишни, песните в метрото, тъничката граница между деня и нощта и усещането за 2 дроба, пълни със свобода. Липсва ми да превръщаме  всяка пейка в бар и всеки квадратен метър заедно в увеселителен парк. Да се прокрадваме на пръсти в апартамента и да си пазим гърбовете. Да ти пълня джобовете с бонбони за из път. И да се споглеждаме през рамо. Когато единият се качва на влака, а другият остава сам на перона.

Липсва ми Лисабон, който обърква сърцето ми от щастие и то започва да прескача пощуряло. А после се скита по шарените улици да си търси късмета. И намира… океан, намира книги за любов, меланхолично фадо иззад ъгъла и раздрънкан трамвай, от който хич не му се и слиза. Спира се уморено на стълбите пред Белем и протяга ръка. С върха на пръстите си да докосне залеза.

Липсва ми Островът на Любовта, моят Кипър. Сурово красив и щедро гостоприемен. С онази сребърна светлина, която те кара да сънуваш буден. Че си влюбен. И нашето село с две църкви и едно кино. И видеотека, пълна с касети. (Ето ни и нас, на рафта с романтични филми.)

Времето сякаш ни помилва и забавя стрелките. (Гледай ме, не ме изпускай от поглед! Нямаш си и на представа още колко ще ти липсва този плаж. Този ден. И аз.)

Липсва ми гората край Копенхаген. И хижата, в която свириш на пиано Ян Тиерсен. После потъваш между страниците на книгата си и ми се изплъзваш между две въздишки. На небето се разлива плътно мастило и няколко милиона звезди. Навън е минус много. Но ръката ми се разтапя в шепата ти. Още малко Ян Тиерсен, още чаша тръпчиво вино и безвремие.

На една дебела корица с цвят на мътен кехлибар прочитам: “Вселената се състои от истории, не от атоми”. И намигам на Вселената.

И ти ми намигаш.

Текст: Александра Тошева

Снимка: Toa Heftiba – Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

“Никога няма да бъдеш стилна, освен ако не поемаш рискове.” – Риана

Ако сте пропуснали
Най-четени