Един покрив, един милион звезди… и ти

x


Гледам София и малките блещукащи светлинки насред тъмните улици. Гледам и теб. Гледам ни отстрани. Седнали на покрива на вилата ти. Пием вино, смеем се на съседските кучета. Допреди час бях в пижамата си. А сега съм сигурна, че мястото ми е точно тук. Наметната с твоето яке, търсейки “големия чайник” сред звездите.

И двамата знаем защо дойдохме чак тук. Защо се качих в колата ти след полунощ. Защо пием бутилката вино, която спечелих от бас с теб. Защо запали камината и заяви, че там ще ни е най-топло. Защо въобще броим звездите и обсъждаме архитектурата на заобикалящите къщи.

Попивам всяка твоя дума. Никой не ме е карал да се чувствам толкова глупава, да искам да знам толкова много. Поне мога да давам вид на умна и знам сложни думи, за да те впечатля. “От това ще излезе страхотен кухненски остров”, подмяташ. Честно ли, едвам го виждам този тезгях, за който ми говориш? Но е бил на дядо ти и говориш с такова желание, че искам да съм част от всичко това. Разказвай ми как си поправил покрива след онези бури. И как пристройката на къщата не я харесваш, но става засега. И всичките ти планове за кухнята, която е “Тюрлю гювеч”. Говори ми! Ти си единственият човек, който почти не споделя с мен, а искам да знам – искам да сглобя пъзета ли.

Вече започвам да си мисля, че съм страшно и пагубно влюбена. Не знам колко време мина, но не си ми в главата от месец. Помня как миналата година четях онова списание – и двамата присъствахме на премиерата му. Аз така и не те поздравих. След няколко месеца те попитах дали си бил там. И двамата все още не бяхме отворили дори списанието. Аз бях болна и ти направих резюме на най-хубавите части. Дали не си ме помислил за луда?! Аз съм, но е хубаво хората да не си го мислят. Особено хората, които харесвам… Още тогава трябваше да ми стане ясно, че събитията неслучайно ме връщат към теб.

Помниш ли онази нощ, в която ни валя и порой, и градушка, и небето се отвори? А на нас не ни пукаше. Имах една картина в главата си – твоята стая, аз и ти, отворен прозорец и буря. Оказа се, че всичко е точно такова, каквото съм си го представяла. Леглото ти е точно под прозореца, очите ми виждат само звездите и короните на дървета. Но да се върнем на камината, заради която слязохме от покрива и пред която загубих повечето си дрехи, защото “ми пречат”. И където ти яде веган моцарела, и се прави, че ти харесва. Точно пред тази камина разбрах, че няма връщане назад и искам да съм твоя не само за вечерта… всички части от пъзела се наредиха. Качихме се по скърцащите стълби, отекващи след всяка нетърпелива стъпка. Аз полугола, по-притеснена от всякога, ти… ти беше нечестно красив с тези сини очи. Готова да ти дам всичко, не казах “не” нито веднъж и всичко беше повече от това, което съм си представяла през безсънните нощи.

Има една сцена от “Crazy, Stupid, Love” с Ема Стоун и Райън Гослинг, в която той се съблича и тя го пита дали е photoshopped. Така се чувствах и аз, когато видях боксерките ти Calvin Klein. Помислих си, че съдбата ми се подиграва за всички пъти, в които съм обяснявала как ще се омъжа за Гослинг и съм се превъзнасяла по Джеймс Дийн… Имах си едно синеоко копие до мен в леглото. Не, не! Бях в неговото легло! Съдба! Вселена! Богове! Страшни сте!

И след всичко, напук на романтиката те изнудих да ме прибереш по тъмно, а ти не каза и дума. Как? Как може да си толкова всичко, от което съм имала нужда без да знам?!

Сега ще се правя, че не ми пука няколко дни и че не искам да гледам само в очите ти. После може пак да си сложа дантелено бельо и всеки ден, в който има шанс да те видя да се правя красива. До следващия път, в който ме вземеш след полунощ и гледаш в очите ми вместо в пътя.

Текст: Блясъчка

Снимки: Pixabay

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

“Никога няма да бъдеш стилна, освен ако не поемаш рискове.” – Риана

Ако сте пропуснали
Най-четени