Епичната изповед на един мъж, която той направи няколко дни след развода си

x


Колко често може да срещнете мъж, който няколко дни след развода си прави епична изповед за това как би могъл да спаси връзката си. От перспективата на развода след 16 годишен брак, той дава няколко (да бъдем по-конкретни – 20 на брой) съвета на мъжете, които самият той би оценил, ако е имало кой да му ги сподели преди да е станало твърде късно. Ето я изповедта на един разведен мъж, която ще ви трогне, без значение дали сте мъж, или жена.

1. Никога не спирай да бъдеш внимателен. Никога не спирайте да си организирате срещи, Никога не взимайте жената за даденост… никога не бъдете мързеливи в любовта си.

2. Защитавай и твоето собствено сърце. Тъй като обеща да бъдеш защитник на нейното сърце, трябва да защитаваш и твоето собствено със същата бдителност. Обичай себе си напълно, обичай света открито, но нека има едно място в сърцето ти, в което да може да влиза само твоята съпруга. Пази това място винаги готово да я приеме и да не допуска нищо и никой друг там.

3. Влюбвайте се отново и отново, и отново, и отново. Винаги ще се променяте. Няма да сте същите хора, които бяхте, когато се омъжихте и след пет години няма да сте същите хора, които сте сега. Промяна ще идва и вие трябва да се избирате един друг всеки следващ ден. Жената не е длъжна да остане с теб и ако не се грижиш за нейното сърце, тя може да го даде на друг. Винаги се бори да печелиш нейната любов, както когато я ухажваше.

4. Винаги виждай най-доброто у нея. Фокусирай се само върху това, което обичаш. Това, върху което се фокусираш, ще се разраства. Ако се фокусираш върху това, което те дразни, ще виждаш само неща, които те дразнят. Фокусирай се така, че да виждаш само любов и върху това, че ти си най-щастливият мъж на земята, имайки точно тази жена.

5. Не е твоя работа да я променяш или поправяш. Твоя работа е да я обичаш, такава каквато е, без очакване за постоянна промяна. И ако тя се промени, обичай това, в което се превръща, без значение дали точно тава си искал, или не.

6. Поемай пълна отговорност за твоите емоции, не е задача на твоята съпруга да те прави нито щастлив, нито тъжен. Ти си отговорен за намирането на своето щастие и за това дали това щастие ще се пренесе и върху връзката.

7. Никога не обвинявай съпругата си, ако си разочарован или ядосан на нея. Това са твои емоции и твоя отговорност. Когато изпиташ тези емоции, си дай време и разбери какво се случва вътре в теб.

8. Позволи на съпругата си ДА БЪДЕ. Когато тя е тъжна и разстроена, не е твоя работа да я поправяш. Твоя работа е да я подкрепиш и да ѝ покажеш, че всичко ще бъде наред. Нека тя знае, че я чуваш, че тя е важна и че ти си опора, на която тя може да разчита. Женската природа е подчинена на промяната и емоциите и тъкмо като буря, нейните емоции ще идват и ще си отиват, а ако ти оставаш силен и не я порицаваш, тя ще ти се доверява и ще отваря душата си пред теб. Не бягай, когато тя е разстроена. Присъствай и бъди силен, така тя ще знае, че няма да я изоставиш. Слушай онова, което тя казва, отвъд емоциите и думите.

9. Бъди шантав, не се взимай твърде сериозно. Смей се. Карай я да се смее. Смехът прави всичко по-лесно.

10. Изпълвай душата ѝ всеки ден… научи нейния любовен език и специфичните начини, по които се чувства важна и желана. Помоли я да ти каже кои са десетте неща, които я правят щастлива, запомни ги и ги направи свой приоритет, за да я караш да се чувства като кралица.

11. Бъди до нея. Не давай само времето си, давай ѝ своя фокус, своето внимание и душа. Прави, каквото трябва, за да изчистваш главата си от всичко останало, за да може, когато си с нея, да си изцяло с нея.

12. Пожелай я сексуално… навлизай в най-дълбоките кътчета на душата ѝ… и всичко останало.

13. Не бъди глупав и в същото време не се страхувай да бъдеш такъв. Ти ще правиш грешки и тя също. Научете се да се учите от грешките.

14. Дай ѝ пространство. Понякога тя ще има нужда да се отдели за миг и да нахрани душата си… напомняй ѝ да отделя време за себе си, особено ако имате деца.

15.  Бъди уязвим. Оподеляй страховете и чувствата си и признавай своите грешки.

16. Бъди прозрачен. Ако искате да си имате доверие, трябва да можете да си споделяте всичко, особено нещата, които не искате да споделяте.

17. Не спирайте да пораствате заедно… атрофия е, когато мускулите ти спират да работят или когато спрете да работите върху връзката си. Открийте общи цели и мечти, за които да работите.

18.  Не се тревожете за пари. Парите са игра, намерете начин да я играете в екип, така че да печелите пари.

19. Прощавайте си бързо и се фокусирайте върху бъдещето, вместо да носите тежести от миналото. Не позволявайте на историята да ви държи като заложници. Прошката е свобода.

20. Винаги избирайте любовта. В крайна сметка, това е единствения съвет, от който се нуждаете.

Текст и за превода: Стефи Стоева/ Източник: truthseekerdaily.com

Симка: Alexandra Gornago – Unsplash

Вижте още:

Осем сантиметра любов

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Забров принт и нотка екстравагантност.

Ако сте пропуснали
Най-четени