Как да оцелеете на фестивала Meadows in the Mountains в Родопите

x


Още през 2015-а година Gurdian постави Meadows in the Mountains на върха на класацията си за 10-те най-добри музикални фестивала в Европа. И това съвсем не е прецедент, името му се спира да попада във всевъзможни рейтинги и ревюта като един от най-добрите в света изобщо.

Този юни отидохме да го видим с очите си. Защото всичката тази бохо идилия се случва за седма година поред не къде да е, а в сърцето на Родопите. Mнозина от вас може и да не са чували за село Полковник Серафимово, което откриваме на около половин час път с кола от Смолян, но хиляди англичани плюс шепа италианци, германци, че и австралийци и аржентинци, са съвършено запознати за съществуването на това вълшебно кътче земя, издигнато високо в планината. Тъкмо то по намигване на съдбата се оказва дом на най-бохемския фестивал на планетата. Датите, които ни отведоха в Родопите бяха 9, 10 и 11 юни.

Дали бяхме готови за гледката? Дори след всички снимки, разцъкани от предишни издания в интернет, очите ни не бяха готови да посрещнат мащабната и магична хипария, която се случваше около нас. Всички жени изглеждаха като самодиви, избягали от някоя приказка. А всъщност и мъжете не им отстъпваха по нищо.

За да оцелеете 3 дни тук се нуждаете от следните няколко задължителни компонента: гумени ботуши или подходящи туристически обувки, които няма да ви предадат в буря и бедствие, в добро и зло. Ние не бяхме оборудвани с такива скъпоценни “пантофки” и отнесохме доста падания в пепел и кал за тези 72 часа. Дъждобрани или непромокаеми якета, които да не ви развалят номадските аутфити, също са високо ценени. Без брокат, боя по лицето или поне пера в косата, по-добре изобщо не тръгвайте. Шегуваме се, но определено ще ви помогнат да се почувствате малко повече част от тази необикновена картинка.

Листа с музикалните артисти, които тази година щяха да звучат на фестивала се забави до безкрай и не бяхме особено подготвени какво ни очаква. Музикалните сцени бяха няколко на брой, разпръснати по терена на фестивалната поляна. В общи линии, ако не сте много претенциозни, има за всекиго по нещо – изпълнения на живо на джаз и хип-хоп банди, алтернативен електронен саунд, хаус и чисто техно за зажаднелите рейв души.Масата от посетителите, освен с мъниста, пера и блясък, се е закичила и с всичкия си позитивизъм, на който е способна. А ефектът е заразителен. По една или друга причина българите все още сме супер малцинство на Meadows in the Mountains. Всеки път, когато споделяхме с някого, че сме местни, отсреща сякаш за първи път виждаха еднорог. Само дето не ни щипеха за късмет.

Емоцията на фестивала не може да се сравни с нищо, преживяно до момента. Трудно е да се обгърне в думи, затова оставяме кадрите да препредадат магията вместо нас. Едно е сигурно – шансът догодина да повторим експеримента е огромен. До скоро, Родопи!

П.П.: Как забравихме първия изгрев, който посрещнахме в планината? Божествен! Трябва да се изживее и усети!

 Текст: Александра Тошева

Снимки: Meadows in the Mountains, Жоро Панчев, Златимир Араклиев.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

RICK OWENS – Two-tone wool-blend coat

Препоръки от седмицата

MR BY MAN REPELLER – Leather-trimmed metallic stretch-knit knee boots

Препоръки от седмицата

SEE BY CHLOÉ – Ruffled cable-knit wool sweater

Препоръки от седмицата

KARL DONOGHUE – Reversible shearling and leather fingerless gloves

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С такова палто няма как да не сме кралиците на street style-а!

Ако сте пропуснали
Най-четени