Ще се влюбя в сладоледа с вкус на ванилия и кисели череши

x


Месец и половина преди рождения ми ден – всичко изглежда различно. Сигурно, защото съм жена. На мъжете не им пука. Така поне твърдят. Аз обаче съм като попаднала в дупка – сигурно сатурнова, защото няма каква друга да е. Две колежки ме убеждават в това. Сигурни са, че скоро ще започне да ми се вие свят, че кредитната ми карта ще бъде на нула и че никакво пино гриджо нямало да може да ми помогне. Толкова било зле положението, според тях.

Но светът е голям и спасение дебне отвсякъде! Затова реших да се влюбя. Казват, че любовта лекува всичко. Сигурно ще помогне и на мен, особено сега.

Първо ще се влюбя в някой мъж. Той няма да знае, а аз ще го обичам тайно. Някой ден той ще разбере, защото онази клюкарка – най-добрата ми приятелка, ще му каже. Той също ще ме заобича, а след това ще се разхождаме в парка, хванати за ръце… Това ми се е случвало – в осми клас – пак преди рождения ми ден. Едно десетилетие и половина по-късно отново мисля за любов. Този път не искам да е толкова наивна. Този път не чакам принцове.

После ще се влюбя в Париж. Не съм ходила там, но казват, че ще ми хареса. В Париж ще си купя рокля – червена, с малко деколте, дълга до коляното и много красива. Ще сложа чифт обувки като на балерина (и като истинска французойка) и ще ходя с часове по улиците на града. Всички европейки обожават Париж, особено през пролетта. Казват, имало любов по улиците на Париж… и магазини има, и вкусни кроасани, и хубави парфюми!

Ще заобичам себе си повече. Обещавам да спра да мразя онези два килограма. Ще се освободя от тях с много любов – във фитнеса и с малко аеробика. Ще мисля за Париж и голямата любов, която скоро ще пристигне от далеч. Ще заобичам още повече любимото си огледало и първите си дребни бръчки под очите.

Ще се влюбя в работата си отново. Кой би работил нещо, което не обича?

Ще се влюбя в приказния ден, който предстои – утре! …В чашата с ароматно кафе и късметчето до нея… в цветята, които няма да искам да ми подаряват за рождения ден, защото кой човек откъсва красотата и се опитва да я подари на някой друг?

Ще се влюбя в сладоледа с вкус на ванилия и кисели череши…

Ще се влюбя, обещавам…

Ще се влюбя в новите си 29.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Pinterest

Вижте още:

Защо си сама?

Жените, които знаят какво искат…

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сряда на точки!

Ако сте пропуснали
Най-четени