Дневникът на едно работещо момиче: Празният лист

x

 


Сутрин е. Пия кафе, чета късметчета и се надявам днес да обявят почивен ден заради горещото време. Листът е празен… вече и чашата с кафе! Листът, който е озаглавен с работното и безглаголно име „доклад за извършена проверка” продължава да ме гледа от ниско на монитора. Аз попълвам празните страници от измисления ми дневник… на работното си място, върху работния плот.

08:45 ч. – Преглеждам пресата. Заглавията са потресаващи, като например „Пилотът отиде на обяд! Кой ще кара самолета?” или „Ситуацията е като тенджера под налягане”. Какъв самолет, какви тенджери, аз трябва да работя. Мисля си за началото на работния ден и белия лист, който въобще не е лист, а файл със сгрешено име.

09:00 ч. – Колежката ми по неволя провежда разговор на висок глас и той вече продължава вечно. Тя казва, че двустранен договор не може да бъде подписан и от трета страна и се опитва да убеди човекът от слушалката в правотата на думите си или в правото като наука изобщо. Човекът протестира по телефона! Колежката ми вече го слуша примирено. Така и не разбрах кой излезе крив, кой прав, защото излязох от стаята преди да чуя развръзката!

12:00 ч. – Вече е обедна почивка. Колежката ми продължава да води разговори, от които резултатът за фирмата е позитивен, но за мен и нея – плачевен. Тя се надява на повишение, а аз се надявам да успея да довърша доклада.

13:00 ч. – Пиша, значи ми е дошла музата! Това е лъжа! Всъщност дойде шефското тяло, което заяви, че утре е крайният срок да оформя документално резултата от проверката. И продължавам да пиша… пиша, но листът все изглежда пълен до половината. Увеличавам размера на шрифта, за повече самочувствие.

13:45 ч. – Единственото, което чувам е вътрешния си глас, който ми говори за морски деликатеси и почивка в Гърция. С колежката ми много често общуваме безгласно…по телепатия. Вече я владеем. Усмихвам се, а тя ме пита дали съм си купила бански.

15:10 ч. – Листът е празен… все още, а дневникът ми прогресивно се запълва с измишльотини. Ръководството е на „УС” – управителен съвет. Аз също съм в състояние наречено „УС” – ужасът на служителя. Това е този момент от работния ден в три часа след обяд, когато имаш половин страница от доклада, вместо пет и няма да се лъжем…си е направо предпоставка за уволнение!

16:00 ч. – Протести! Лозунги! И много, много документи, които не се влияят от политическото напрежение в страната! Колегите ми са полудели, аз също!

17:00 ч. – Листът на екрана пак е празен, а този пред мен е… изрисуван! Главата ми е пълна с идеи за нови проекти, които обаче ще трябва да стартирам чак след като се отчета утре. Иначе, днес беше много топло, нямах климатик, но оцелях, а това е по-важно. След малко си тръгвам, но вие никога не оставяйте днешната работа за утре… Ето аз си я взимам за вкъщи!

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Jess Bailey – Unsplash

Вижте още:

Списъкът за всеки ден

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени