Потребно ми е да ми липсва…

x

 


Малцина са онези, на които нищо не им липсва, но още по-малко са тези, които знаят, всъщност, колко важно е нещо да им липсва. На мен ми липсва детството и голямото очакване живота да „започне”. Липсва ми утехата, че днес свърши, а не успях да разбера дали пропуснах нещо. Липсва ми една мелодия, от сутринта, която ми правеше компания по пътя в жълтото такси, а ме преследва още и пак я тананикам. Какво ми липсва още? Липсват ми една усмивка и две пъстри очи от вчерашния ден, и да не пропусна един черно-бял спомен от миналата есен… А как ми липсва миналата есен!

Липсата в живота, ми е жизненопотребна, почти толкова, колкото вашата мечта да не ви липсва нищо. Липсата ражда стремежите в душата, толкова бързо, колкото, когато ви липсва оправдание и го измисляте за миг. Липсата подтиква хората да търсят, да срещат хора, да ги наричат свои приятели и после да им се сърдят, когато им липсва внимание от тях.

Благодарна съм и за големите и малки липси в сегашния момент, защото ме научиха на търпение и на един урок – няма липса без причина. Благодарна съм, че животът е разбит на хиляди парченца, мигове и дни, които се налага концентрирано и еднократно да залепвам с поривите на активното си „Аз”. Случва се да разбирам, че ми липсва онова най-сложното парче оформено по мярка, с отпечатък от моето сърце. И то ще се покаже, сигурна съм, след като извървя още много улици, хвърля монети в много фонтани и чуя много песни като онази от таксито сутринта.

Ще продължа да искам толкова парчета, колкото ми трябват за празните места от моя пъзел, другото е просто неоправдана лакомия. Ще продължа да се надявам, че нещо ще ми липсва, за да не спирам да търся причините, щастието и любовта. И се надявам, сега, когато след детското очакване, живота бясно си лети, да съм се понесла с него, към следващата черно-бяла есен пълна с филмови сюжети, окапали листа и песни, които да си спомням.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

„Лош” герой

Списъкът за всеки ден

Адресът на моето детство

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С маратонки към офиса.

Ако сте пропуснали
Най-четени