Жена, майка, съпруга, любовница, приятел

x


Жена, майка, съпруга, любовница, приятел… толкова са много ролите, които една жена трябва да може да изиграе, и то често по едно и също време, че не случайно това я кара да се чувства претоварена и изтощена. Аз често се чувствам така и се чудя защо си налагаме всички тези роли?! Нима имаме нужда да изпълняваме ролята на супер-жена, налагана ни от обществото и най-вече от мъжете? Романтична идея за перфектната жена през 50-те години е олицетворявала домакиня, която чисти, готви, мие чинии и се грижи за децата, като при това носи елегантна рокля, перли, токчета и е с грим и прическа. В днешно време към всичко това от нас се очаква да работим и да допринасяме наравно към семейния бюджет… Не е ли влудяващо?! Губейки се някъде измежду всички тези роли, често чувам вътрешния ми глас да се бунтува и крещи: „И къде по дяволите си ТИ, момиче?!”; „Къде е свободното, безгрижно и забавляващо се момиче, което беше?”; „Къде са всички онези спонтанни пътувания, усмивките, смехът, дръзкото и флиртуващо отношение към живота?”; „Къде е онова момиче със свободен дух, което танцуваше по цяла нощ и се къпеше гола в морето под лунната светлина; лесно привличаше нови приятели, където и да отидеше и винаги се измъкваше от всяка неприятност с чар?”. „Къде е?! Липсва ми!”.

Липсва ми, когато се събуждам и още сънена приготвям закуска, обяд, вечеря, чистя къщата, мия чиниите, извеждам детето в парка, пазарувам, планирам всяко семейно събитие, прегледи, и отгоре на всичко, бидейки топ мениджър на работа, от който се очаква винаги да прави невъзможното, за да удовлетвори нуждите на клиентите, както и да гради и поддържа един сплотен и много ангажиран екип. Често се случва да лежа в леглото толкова преуморена, опитвайки се да заспя, а в главата ми безспир се въртят като на бързооборотна лента списъци с какво трябва са се свърши, на кого трябва да се обадя, как да се приоритизира.

Лежа си и си мечтая за един ден, в който ще се събудя, когато съм се наспала, напълно отпочинала. Мечтая си, че се събуждам и не бързам да ставам, просто спокойно се излежавам в леглото, радвайки се на слънчевите лъчи, които танцуват по завесите. Мечтая си, че си взимам дълъг душ, правя си кафе и го пия бавно, докато чета любимото си списание. Мечтая си, че…”Мамо…мааааамммииииии” – един нежен глас ме вика и усещам милващите ръчички и сладката миризма на моето малко момченце до мен. Отварям очите си и се усмихвам… щастлива. И всичко това си струва! Обичам те, мое вътрешно аз; знам че си там и че имаш нужда да бъдеш пускано на свобода от време на време и ще направя всичко възможно да бъдеш. Обещавам! Сега нека погушкам моето малко съкровище и да отида да приготвя закуска.

Текст: Златина Златева

Снимка: Aline Weber by Kai Z Feng for Stockholm

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди пола от CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN Pleated shell midi skirt Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Cat-eye слънчеви очила от PRADA

PRADA Cat-eye acetate and silver-tone mirrored sunglasses Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пръстен от бяло злато с диаманти от BOUCHERON

BOUCHERON Quatre Radiant Edition Small 18-karat white gold diamond ring Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Велурени чехли от MERCEDES CASTILLO

MERCEDES CASTILLO Irine suede mules Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Много мини и много секси!

Ако сте пропуснали
Най-четени