Скандалът носи неговото име… Род Стюарт

x


Човек с изключителен глас и невероятна прическа. Това е Род Стюарт. Същият, който от 60-те години до днес знае как да създава хитове, да скандализира и едновременно с това да си остане легенда.

Животът му е изпълнен с пикантни истории и мръсни тайни. Но трябва да му се признае едно – прави запомняща се музика. И с това влиза два пъти в „Залата на славата” на рокендрола, обявен за жива легенда на наградите „Грами” и печели общо над 200 милиона долара от продажби на албуми и сингли.



Кариерата му започва през 60-те години на миналия век и оттогава до днес неизменно остава в светлината на прожекторите. Едни от най-добрите му песни остават в историята, като златни примери за непреходни хитове.

Животът на Род е невероятен и за първи път, той разказва всичко в едноименната автобиографична книга, която излезе от печат през 2016 година. В нея певецът признава за всички смешни, абсурдни и нелепи събития в живота си, но отделя време да опише и всички важни за него моменти. Говори открито за грешките, рака, безразсъдното си поведение, за всички хора, които е наранил. И най-важното – не пропуска да разкаже подробно за създаването на най-големите си хитове.



Отново през 2016 година най-накрая е посветен в рицарство по време на церемония, водена от херцога на Кеймбридж – Уилям. С това той става поредната британска музикална легенда, отличена за заслуги към изкуството и благотворителността, след Том Джоунс, Мик Джагър, Елтън Джон и Пол Маккартни.

И като заговорихме за музика, няма как да пропуснем най-големите му хитове. Затова съставихме своеобразен топ 5 на любимите ни парчета, с които да си припомним колко голям талант е Род Стюарт.



5. This Old Heart of mine

Макар да е кавърверсия на песен от 1966 г., изпълнението на Род Стюарт и Рон Айзли от 1989 г. ни кара да си тактуваме прикрито и даже явно, когато я слушаме.



4. Da Ya Think I’m Sexy?

Създадена в далечната 1978 г. тази песен остава номер едно в музикалните класации в продължение на цели четири седмици.  Da Ya Think I’m Sexy? се превръща в един от най-провокативните хитове, описващи онази епоха.



3. Rhythm of My Heart

Още една от успешните композиции, които се нареждат в челните места на международните музикални класации в началото на 90-те.



2. Sailing

А 80-те нямаше да са същите без тази песен и друзгавия глас на Род Стюарт.



1. Have You Ever Seen The Rain

Харесваме оригиналното изпълнение от 1971 година, но комбинацията от мелодия, текст и уникалния тембър на Род Стюарт няма как да не намерят място в сърцето ни. Ако трябва да сме честни, и петте песни бихме сложили тук.



Независимо колко скандално е препускал в по-голяма част от дните си, Род Стюарт умее по изключително семпъл начин да каже какво е наистина важно в живота.

„Ако има нещо, което съм научил за жените и което се опитвам да предам на моите момчета, това е слушането. Първо се вслушвайте се в другата страна на историята.“

„Вие сте всяка любовна песен, която някога е писана.“

„Може да минете през живота и да се чудите за какво е всичко това. И в крайна сметка неговият смисъл е семейството.“

„Животът е наистина кратък и времето лети, когато сте нерешителни.“

„Не минава и ден, в който да не стана и да кажа „Благодаря“ на някого.“

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени