Ален Делон: „Правя добре три неща – работата си, глупости и деца“

x

012-ann-margret-theredlist

 


Едва ли има някой сред нас, който не е чувал името на Ален Делон. Дори и да сте твърде млади и да не сте гледали нито един филм с негово участие, то ви е познато. Такива са имената на легендите – остават във времето, дори и тяхното време отдавна да е минало.  А Ален Делон е един от най-известните мъже, секс символи и актьори от миналия век. И въпреки противоречивите моменти от неговия личен живот, и макар променен от възрастта, Ален Делон е легенда – от тези, за които ни се иска да знаем повече.


 

968full-alain-delon

 


Самият той някога признава: „Правя добре три неща – работата си, глупости и деца“. Делон е изоставен от баща си още, когато е на 3-годишна възраст – нещо, което той не може да превъзмогне до много късен етап от живота си. И въпреки тази съдба, през 1962 година той отказва да признае своя син от една френска певица, която твърди, че детето е негово. Ален Делон е известен с твърдия си и инатлив характер. След като собствената му майка приема под попечителството си детето, Делон отказва да контактува с нея дълги години, почти до нейната смърт.


 

023-alain-delon-nathalie-delon-theredlist

 


Делон е роден през 1935 година. Младежките му години преминават в бунтарско отношение към живота. Изключван е от училище, извършвал е кражби, сприятелявал се е с представители на мафията и е живял в най-лошите квартали на Париж, известни с това, че са населявани от проститутки. Веднъж Делон разказва, че по това време се препитавал благодарение на това, че изкарва пари с красотата си. Предположенията какво е работил по това време в началото на 50-те, са само догадки.


 

00/00/1968. TOURNAGE DE "JEFF" DE JEAN HERMAN

 


Но той става звезда. При това каква! Той е въведен в света на киното с помощта на една своя любовница. Брижит Обер, го взима за неин придружител на фестивала в Кан през 1957 година. Забелязват го продуценти, един от които го кани в Холивуд. Делон отказва и по късно заявява: „Отказах, за­щото не ми се напускаше Франция. Пък и бях убеден, че рано или късно Холивуд отново ще ме моли да оти­да.” По това време той води изключително бунтарски начин на живот, което кара познатите му да го наричат с думите „луд“ или „шантав“. След като Делон се разделя с Обер, той започва да излиза с друга актриса – Роми Шнайдер. През 60-те настъпва неговата слава на един от най-известните френски актьори. След връзката си с Шнайдер, Делон се запознава и жени за актрисата Франсис Канова. Но жените в живота на Делон са много.


 

Alain-alain-delon-20004232-422-640

 


През 1964 година той опитва да влезе в холивудското кино, мислейки си, че го очаква огромен успех. Предположенията му обаче не се оправдават. Делон така и никога не научава английски. Той обаче става популярен и в Италия, а френското кино не се отказва от него. За своите кариерни успехи Делон разказва: „Аз не съм звезда. Аз съм актьор. С години съм се борил хората да спрат да ме виждат като едно красиво момче… Искам публиката да разбере, че на първо място съм актьор – професионалист, който обича да бъде пред камерите. Но съм доста изгубен след момента, в който режисьорът каже „край“.


 

Alain-alain-delon-34650080-642-510

 


Следващите години в живота на актьора преминават с много пиянски истории, скандали, още повече жени. Името му е свързано със заплетено убийство, а един от последните му филми от пика на кариерата му остава този от 1984 година – „Нашата история“. И до днес Ален Делон се помни от жените като един от най-красивите мъже на всички времена. Да, Делон наистина беше много красив, а животът му е една необикновена история, като пъзел, чиито части може да събере единствено той. Тази история, разказана в първо лице от самия него, бихме желали да прочетем някой ден в нейната завършена цялост без тайните, които заобикалят биографията на актьора понастоящем.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:  

ДЖУЛИЯ РОБЪРТС: „ВЯРВАМ, ЧЕ НАЧИНЪТ, ПО КОЙТО УСЕЩАТЕ ЖИВОТА, В КРАЙНА СМЕТКА СЕ ИЗПИСВА НА ЛИЦЕТО ВИ“

ГОЛЕМИТЕ 7: МОМИЧЕТАТА НА БОНД ОТ УРСУЛА АНДРЕС ДО МОНИКА БЕЛУЧИ

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Неделята е пролетна!

Ако сте пропуснали
Най-четени