Ейми Уайнхаус – лебедовата песен на една болна душа

x


Липсва ни нейният глас, погледът на объркано дете и хъшлашкият стил. Липсва ни как безцеремонно се отличаваше от тълпата с таланта си. Безспорния си грамадански талант.

На 12 години изумява с гласа си преподавателите в школата за таланти на Силвия Янг, в тази крехка възраст смело я сравняват с явлението Джуди Гарланд. В свое есе, писано по същото време, разголва мечтите си: “Искам, когато хората чуят гласа ми, да забравят за своите неприятности поне за 5 минути”.

Ами твоите неприятности, крехко дете, кой се опита да ти помогне да ги пребориш и забравиш?

Ейми изглежда благословена с дар, който не може да остане скрит или незабелязан задълго. Твърде рано попада на голямата сцена. А тя носи и големи отговорности. Лейди Уайнхаус е първата жена, британски изпълнител, която печели 5 награди Грами в една нощ. Истината обаче е следната – славата е твърде тежка за крехките ѝ рамене. Тя така и не успява да повярва в себе си и да види светлината, с която свети за другите. Адел и Лейди Гага я боготворят, Принс и Джей Зи също. Целият свят познава песните ѝ. Но целият свят позна болката ѝ.

Лиричните и толкова лични текстове. Безкрайните паради на папарашки кадри от разпадането ѝ на парчета. Всички знаеха за хранителното ѝ разстройство, за разбитото ѝ сърце, за залитането ѝ по алкохола, наркотиците и самонараняването. Но никой не ѝ скъса договора, не спря въртележката, концертите и не смъкна напрежението от плещите ѝ.

Краят на Ейми Уайнхаус беше една предизвестена трагедия. Риалити, в което всички участвахме, но само като зрители.

Момичето с божествения глас и душа на пеперуда завинаги ще остане на 27. С тъмната очна линия, татуировките и бутафорно раздърпания кок.

И с песните, които продължават да въздействат и да късат струните на сърцата ни.

Липсваш ни. Честит рожден ден там горе.Текст: Александра Тошева

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сряда на точки!

Ако сте пропуснали
Най-четени