Другото име на свободата: Джордж Майкъл

x


Сексапил, глас… и сексапил. Джордж Майкъл е човекът, който се превърна в легенда заради таланта си и големите поп хитове, които създаде през 80-те и 90-те. В личната ни зала на славата той застава редом с титаните, които преобърнаха представата ни за музика.И дори сега, докато опитваме да подредим правилно думите си за него, тихо си тананикаме “Wake me up before you go go”. А декември едва ли щеше да бъде същия през последните 30 години без неговата „Last Christmas“. Ще се съгласите, че това е неформалният химн на зимните празници, с който са израснали няколко поколения.

Джордж Майкъл успява да постигне всичко, за което един музикант може да мечтае. Динамиката и обратите, които съпътстват живота му, трудно могат да бъдат събрани в няколко реда. Но най-значима си остава музиката, заради която милиони хора по света и днес му се възхищават.
Freedom е епоха. Превърна се в една от емблемите на бунтарството през 90-те. И отново написа музикална история. Цялата онази красота, събрана във видеото към песента е вдъхновена от корицата на януарския брой на британския Vogue през 1990-а. Пред обектива на Питър Линдберг тогава заедно са супермоделите Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста, Татяна Патиц, Кристи Търлингтън и Синди Коуфорд.

Бурният живот на музиканта е съпътстван и от публични скандали. Той дори е арестуван през 1998 година след като бе хванат в нуедобна ситуация в публичва тоалетна. Въпреки че животът му вървеше на бързи обороти и не според обществените представи, той си остава един от най-талатливи поп изпълнители през последните 30 години.

Музикалният му талант е всепризнат и доказателство за приноса му към световната поп култура са многобройните награди, сред които и Грами за „Най-добър албум на годината” през 1987 г. за емблематичния Faith.Допълваме образа на големия музикант и с няколко негови цитата, които ясно показват колко истински и велик всъщност е.

„Никога няма да намерите спокойствие докато се вслушвате в сърцето си.“

„Няма никаква утеха в истината, единственото, което ще намерите е болка.“

„Всичко се случваше по моя начин. С удоволствие марширувах из учебниците по история. После всичко се разпадна.“

„Ако някой наистина иска да ви нарани, ще намери какъвто и да е начин. Не искам да живея живота си, притеснявайки се за това.“

„Имам повече любов, успех и сигурност, отколкото някога съм мечтал.“ А за нас остава музиката на Джордж Майкъл, която ще продължава да ни провокира да танцуваме до изтощение. И ще продължава да ни напомня, че носим бунтарството на 90-те в кръвта си.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди пола от CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN Pleated shell midi skirt Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Cat-eye слънчеви очила от PRADA

PRADA Cat-eye acetate and silver-tone mirrored sunglasses Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пръстен от бяло злато с диаманти от BOUCHERON

BOUCHERON Quatre Radiant Edition Small 18-karat white gold diamond ring Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Велурени чехли от MERCEDES CASTILLO

MERCEDES CASTILLO Irine suede mules Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

За нежен четвъртък!

Ако сте пропуснали
Най-четени