Другото име на свободата: Джордж Майкъл

x


Сексапил, глас… и сексапил. Джордж Майкъл е човекът, който се превърна в легенда заради таланта си и големите поп хитове, които създаде през 80-те и 90-те. В личната ни зала на славата той застава редом с титаните, които преобърнаха представата ни за музика.И дори сега, докато опитваме да подредим правилно думите си за него, тихо си тананикаме “Wake me up before you go go”. А декември едва ли щеше да бъде същия през последните 30 години без неговата „Last Christmas“. Ще се съгласите, че това е неформалният химн на зимните празници, с който са израснали няколко поколения.

Джордж Майкъл успява да постигне всичко, за което един музикант може да мечтае. Динамиката и обратите, които съпътстват живота му, трудно могат да бъдат събрани в няколко реда. Но най-значима си остава музиката, заради която милиони хора по света и днес му се възхищават.
Freedom е епоха. Превърна се в една от емблемите на бунтарството през 90-те. И отново написа музикална история. Цялата онази красота, събрана във видеото към песента е вдъхновена от корицата на януарския брой на британския Vogue през 1990-а. Пред обектива на Питър Линдберг тогава заедно са супермоделите Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста, Татяна Патиц, Кристи Търлингтън и Синди Коуфорд.

Бурният живот на музиканта е съпътстван и от публични скандали. Той дори е арестуван през 1998 година след като бе хванат в нуедобна ситуация в публичва тоалетна. Въпреки че животът му вървеше на бързи обороти и не според обществените представи, той си остава един от най-талатливи поп изпълнители през последните 30 години.

Музикалният му талант е всепризнат и доказателство за приноса му към световната поп култура са многобройните награди, сред които и Грами за „Най-добър албум на годината” през 1987 г. за емблематичния Faith.Допълваме образа на големия музикант и с няколко негови цитата, които ясно показват колко истински и велик всъщност е.

„Никога няма да намерите спокойствие докато се вслушвате в сърцето си.“

„Няма никаква утеха в истината, единственото, което ще намерите е болка.“

„Всичко се случваше по моя начин. С удоволствие марширувах из учебниците по история. После всичко се разпадна.“

„Ако някой наистина иска да ви нарани, ще намери какъвто и да е начин. Не искам да живея живота си, притеснявайки се за това.“

„Имам повече любов, успех и сигурност, отколкото някога съм мечтал.“ А за нас остава музиката на Джордж Майкъл, която ще продължава да ни провокира да танцуваме до изтощение. И ще продължава да ни напомня, че носим бунтарството на 90-те в кръвта си.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Топла и супер модерна комбинация!

Ако сте пропуснали
Най-четени