Хелън Мирън е доказателство, че годините не означават нищо

x


Върнете се три десетилетия назад. Може и повече. И ще видите, че в биографията на тази актриса няма година, без участие във филмова продукция. Кариерното развитие на Хелън Мирън е успешно, заради нейния пословичен талант. Тя е носителка на награда „Оскар“ за най-добра актриса, четири награди на Британската филмова академия и три статуетки „Златен глобус“. Обаче има още нещо, което ни кара да гледаме на тази актриса с възхищение. Тя е от тези жени, които никога не излязоха от образа на истински дами и предпочетоха да остареят елегантно.


 


Хелън е потомка на руски дипломат – дядо ѝ, който отишъл в Англия, за да се препитава като шофьор на такси, носел фамилията Миронов. Неговият син – бащата на Мирън, сменя името си през 50-те години. Затова преди да стане известна с името, познато на целия свят, тя била Илиана Миронова – момиче с руски произход, родена в Англия през 1945 година.


 


 Нейната кариера обаче е много по-забележителна, в сравнение с ранния ѝ живот. Знаете ли, че Хелън е играла роли на три кралици на Великобритания в различни филми? Участието ѝ в „Кралицата“ от 2006 година обаче ѝ донася статуетка „Оскар“. Колко дълъг е успехът до мечтаното признание? Сценичното си вдъхновение тя открива още на 13 години в една аматьорска продукция на Шекспировия „Хамлет“. За този преломен момент в кариерата си, тя си спомня: „Израстнах, без да имаме телевизор и никога не ходехме на кино. И след „Хамлет“ единственото, което исках да правя, е да се връщам в този свят, в който всички прекрасни неща бяха възможни.“


 


Филмовата ѝ кариера е естествено продължение на сценичните ѝ изяви от театралната сцена. Първото се оказва нейното призвание. През 2010 година тя взима участие в цели 10 филма – число, което е своеобразен рекорд. През 2007 година е обявена за най-сексапилната възрастна дама на планетата. През 2003 година е наградена с ордена на Британската империя за заслугите ѝ в киното и драмата като жанр.


 


Тайната за добрата ѝ фигура – тренировки четири пъти седмично. Въпреки руския си произход, тя не говори руски много добре. През 2015 година ще може да видите Хелън в два филма – Woman in Gold и Eye in the Sky. А междувременно, от богата ѝ филмография препоръчваме „Годсфорд парк“, „Кралицата“ и „Да преподаваш на г-жа Тингъл“. Ролята в последния, тя твърди, че е нейната най-любима игра до сега.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още: 

Господин „50 нюанса сиво”: Джейми Дорнан

Ема Уотсън, защото е умна, красива и малко ни прилича на Анджелина Джоли

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

За перфектно лято!

Ако сте пропуснали
Най-четени