Магьосникът от Латинска Америка

x


Все ни дърпа за въображението това шарено, окъпано в слънце, митове и загадки, Мексико. Хубави хора творят изкуство там. И днес ще ви разкажем за един от най-прочутите съвременни модни фотографи, с които Латинска Америка съвсем заслужено се гордее. Името му е Жудас Бера и макар съвсем прясно да се ползва от своите ранни 30, вече е отбелязал името си между кориците на Vogue, Elle, Marie Claire и други добре ни познати библии на стила. Forbes го определя като артистът, който направи революция в модната фотография на Мексико. Творбите му отлитат до галерии в Ню Йорк и Лос Анджелис и се настаняват до такива на Анди Уорхол и Дейвид Лашапел.

Някак естествено майка му е онази героиня от детството, носила Chanel, Dior и още класики, изпълнила дома им до тавана с модни списания. И някъде между страниците им Жудас пламва за модата и никога не угасва. Първоначално учи Кино в университет, но интуицията и любопитството му към фотографията го връщат към истинската му страст. И колелото го завърта – работа с модни агенции, дизайнери, рекламни кампании. Славата му нараства сякаш с всяко следващо щракване на камерата, макар сам да изповядва: “Работата ми е хаос, без никаква техника на снимане, просто силна нужда да уловя красотата пред очите ми”.

Колкото и да скромничи, безспорно в снимките му откриваме изявено майсторство при играта със светлината като естествен участник в кадрите. Вдъхновява се от филмите, музиката, книгите и картините, с които изпъстря дните си. Възхищава се на Патрик Демаршелие. И мечтае един ден да се нареди до него и останалите си кумири – Марио Тестино, Стивън Клайн и други. Вярваме, че с уверени стъпки върви по правилния път.
Текст: Александра Тошева

Снимки: Jvdas Berra

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Топла и супер модерна комбинация!

Ако сте пропуснали
Най-четени