Мей Мъск, която обръща времето

x

Колко превъплъщения може да си позволи една жена? Колкото поиска. Това е отговорът, който даваме не само ние от собствен опит, но и днешната ни муза. Мей Мъск е на почти 70 години и е един от успешните световни модели през последните пет десетилетия. Та, кой имаше да каже нещо, относно това как тече времето…Днес то върви със скоростта, с която желанието, жизненонстта и любовта към живота му позволят. И това движение е различно за всеки. Именно това доказа с един от последните си успехи майката на технологичния гений и управляващ директор на няколко глобални компании Илон Мъск. Да, да, това е същата жена.Точно тази жена със своите 69 години е новото попълнение в звездната плеяда от посланици на CoverGirl в кампанията им #IamwhatImakeup. Ето така ни харесва да се случват нещата, за които говорим. Уверени, успешни жени като Мей Мъск, които както и Сюзън Сарандън ни показа тотавлно преобръщат с краката нагоре стереотипа на жените 60+.Историята на Мей изключително прилича на книга с приключения, която е далеч от финалните си страници. Родена в малко канадско градче, в семейството на изследователи. Родителите й се срещат в студио за салонни танци, в което баща й се записва, а майка й преподава. Когато Мей е на три семейството се премества на другия край на света – в Претория, Южна Африка. На 15 прави първите си стъпки като модел, по времето, когато „моделите се налагаше да носят личните си обувки и бижута“. На 21 все още Мей Халдеман, завършва диетология и това поставя началото на един от успешните й проекти, който продължава и сега.
Преди повече 37 години се омъжва за инженера Ерол Мъск, с когото имат три деца. Бракът им продължава само девет години, след което двамата продължават в различни посоки. Тя последва децата си и в момента живее в Калифорния, за да е близо до внуците си. Прозвището на Илон, което той и днес утвърждава ежеднвено е „гениалното момче“. За Мей обаче и всички те брилянтни.Кариерата й в модния свят набира скорост след като навършва 50. „Аз съм живото доказателство, че за жените на възраст има работа…“. И въобще, че жените, които се чувстват добре в кожата си, успяват.Като дългогодишен нутрициолог, Мей Мъск знае как да живее здравословно и да излече максималното от храната, движението и останалите си активности. В личния й сайт открихме дълъг списък със съвети за здравословен живот, които са публикувани в световни издания като Ню Йорк Таймс и Пийпъл.Тайно сме си мечтали правилата за хранене, за които тя говори да се окажат, именно основата на активния живот, който водим и добрата форма, към която се стремим непрекъснато. Накратко „създайте си график на хранене“, „яжте това, което обичате“, „бъдете информирани“, „празнувайте всеки нов ден“ и „позволявайте си глезотии“.
И когато жени като Мей Мъск ни показват, че животът е еднакво красив и на 30, и на 70, няма шанс да пропуснем да последваме техния пример. Пък защо не след едни три-четири десетилетия да сме като тях.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Неделята е пролетна!

Ако сте пропуснали
Най-четени