Мирослава Дума – еволюцията на една модна икона в света на бизнеса

x


Тя е Мирослава Дума. Миньончето, което целият свят следеше под лупа какво облича, къде се храни и къде пътува. Междувременно Мира елегантно си построи медийна империя, създаде семейство и даде живот на 3 деца. Преди да навърши 33 години. Изглежда, че зад крехката кукленска външност тупти визионерско сърце, което не признава граници. Спокойното ѝ женствено излъчване не бива да заблуждава никого – ако в главата ѝ просветне идея, в погледа ѝ започват да блещукат и стъпките по пътя към осъществяването ѝ. Трудно е в свят на безскрупулни акули да превърнеш факта, че си дъщеря на руски сенатор и съпруга на милионер, в просто статистика. Трудно, но не и невъзможно, когато с всеки ден от живота си доказваш, че успехът ти се дължи единствено на богатството, което криеш в главата си.

В началото на приказката Мира изглежда поредното it момиче, или казано на по-разбираем език – красавица, която е известна само с отлично подбрания си гардероб. Често попада пред обектива на Скот Шулман, моден блогър номер едно по онова време. И бързо става любимка на всички Street Style фотографи и ловци на стилни кадри. Бързо разбива мита за произхода на популярността си, когато заема позицията на редактор в руското издание на Harper’s Bazaar. Публикува и в OK Magazine, Tatler, Glamour и много други. Идва ред и на собствения ѝ сайт Büro 24/7, който бързо се утвърждава като модна институция, а с днешна дата, 6 години след основаването си, функционира на няколко континента под формата на отделни страници за Русия, Украйна, Хърватия, Казахстан, Австралия, Сингапур, Малайзия, Монголия и Близкия Изток. Мирослава обича да работи със замах и го потвърждава с всеки нов проект, с който се нагърбва.Тя може и да има запазено място за първия ред на всяка седмица на модата, както и милион и шестстотин последователи в Instagram, но целите ѝ са много, много по-далеч в бъдещето на модата и опазването на планетата Земя. Споделя сама: “Да, етикетът на светска звезда ме дразни, защото не може да бъде по-далеч от истината за мен. Никога няма да ме видите да пия и да танцувам на fashion партитата… След всяко шоу, презентация, среща или бизнес вечеря по време на седмиците на модата, аз се прибирам право в хотела, за да сложа децата си да спят”.

Често тя участва като лектор и коментатор по време на огромни форуми за бизнес и дигитални медии. През 2015-а организира и панела “Новата ера в търговията” с участието на Джак Ма, основателят на супер успешния сайт за електронна търговия Алибаба. Изданието се случва като част от най-големия икономически руски форум.

През 2016-а Мира Дума и Насиба Адилова създават онлайн магазина The Tot, профилиран в продажбата на бебешки и детски артикули, които са безопасни за здравето на децата, но и също така са доказано сигурни, видимо иновативни и с атрактивен дизайн.

2017-а пък е годината, в която Мирослава обявява новото си начинание – Fashion Teck Lab: “Хибрид, който обединява инвестиционна компания, мултинационален акселератор и експериментална лаборатория”. Мисията му ще бъде разработването на “умен” текстил и нанотехнологии.

Нужно ли е да споменаваме, че Мира активно се занимава и с благотворителност през целия си съзнателен живот, или можем да го спестим?

Прекрасно е да проследим еволюцията на една толкова вдъхновяваща жена. Отличен пример как трябва да противодействаме на етикетите, с които понякога животът ни сблъсква – като ги разбием на пух и прах. Продължавай в същия дух, момиче!

Текст: Александра Тошева

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Неделята е пролетна!

Ако сте пропуснали
Най-четени