Изабела Роселини без грим

x


Свикнали сме децата непременно да последват звездните си родители по стъпките на световната слава. Изабела Роселини много добре знае какво им предлага живота. Родителете й са емблеми в киноиндустрията, които и досега са пример за подражание сред съвременните актьори. Голямата Ингрид Бергман и режисьора Роберто Роселини са хора, променили киното с таланта си.
Макар че на 19 години се мести в Ню Йорк, Изабела Роселини запазва най-доброто от европейския начин на живот, както в поведението, така и в начина, по който приема предизвикателствата му. Израснала в Италия, тя добре знае как да се наслаждава на хубавите моменти.Преди да последва майка си пред камерите, актрисата се занимава с журналистика. През 1976 година получава малка роля във „Въпрос на време“, в който участва и Ингрид Бергман. В началото на 80-те залага на кариерата на модел пред успеха в киното… Но само временно.
По това време световният гигант Lancome я привлича за свое лице и в продължение на 14 години тя е олицетворение на хубостта. Докато се занимава активно с работата на модел, Изабела Роселини застава на кориците на Marie Claire, Harper’s Bazaar, Vanity Fair и Elle. Но през 1993 година, когато актрисата е на 43, от компанията прекратяват договора й, защото вече не отговаря на стандартите им за красота. Години по-късно изпълнителен директор на Lancome става Франсоаз Леман, която възобновява сътрудничеството си с Изабела Роселини, защото марката насочва вниманието си към жените в по-зряла възраст.
Същата година, в която Lancome се отказва от сътрудничеството си с актрисата, тя е избрана за ролята на вечно младата повелителка на времето в комедията „Смъртта й отива“, заедно с Мерил Стрийп, Голди Хоун и Брус Уилис. И това ако не е ирония! По това време Изабела Роселини вече е доказала таланта си пред камерите още в лентата на Дейвид Линч „Синьо кадифе“ в партньорство с Кайл Маклоклан. Следват десетки проекти за голям екран, в които тя затвърждава името си на талантлива актриса.
И ако образите на Изабела Роселини в киното не и се струват особени интригуващи, нека кажем няколко неща за личния й живот. Мъжете в него никак не са случайни – като се започне от щастливата й връзка с Дейвид Линч от ерата на „Синьо кадифе“ и се стигне до брака й с режисьора Мартин Скорсезе, който продължава само четири години. Актрисата е майка на две деца и активно подкрепя кариерата на дъщеря си като модел.
Изабела Роселини е след активните поддръжници на естествената красота. Остаряването е част от живота и актрисата намира своя начин да го носи като бижу, вместо като бреме. „Изглеждам така, както изглежда една жена след шестдесетте“. И в потвърждение на това, че не се притеснява от възрастта си актрисата вярва, че жена, която притежава чар и елегантност не се вписва в никакви стандарти за красота – тя самата ги дефинира.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

RICK OWENS – Two-tone wool-blend coat

Препоръки от седмицата

MR BY MAN REPELLER – Leather-trimmed metallic stretch-knit knee boots

Препоръки от седмицата

SEE BY CHLOÉ – Ruffled cable-knit wool sweater

Препоръки от седмицата

KARL DONOGHUE – Reversible shearling and leather fingerless gloves

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С такова палто няма как да не сме кралиците на street style-а!

Ако сте пропуснали
Най-четени