Вдъхновение, твоето име е Жена! 8 дизайнера за изкуството да об(л)ичаш нежния пол

x


Казват, че красотата е в очите на гледащия. В този ред на мисли няма как да не се съгласим, че всяка жена е божествено красива, щом е гледана от очи, изпълнени с обич. Обожавани, очароващи, възпявани и вдъхновяващи, жените носим със себе си онова деликатно изящество, което през погледа на твореца с лекота се преобразява в произведение на изкуството. Кога една жена се превръща в муза и в какво се крие същинската сила на „слабия” пол? 8 талантливи български дизайнера споделят…Иван Донев, Ivan Donev

Коя е жената, за която създаваш моделите си?
Всяка жена, която иска да бъде себе си или всяка, която иска да открие себе си е жената, за която аз творя. Да създаваш мода за дами, означава да бъдеш четец на женските мисли и да разбираш онова, от което имат нужда. Моята муза е светът, който ме заобикаля, всяко нещо, което може да провокира емоция, всяка емоция, която може да промени човека. Новата ми муза е Жаклин Лара – итало-венецуелски топмодел и лице на моята колекция. Нейните елегантност и финес бяха онова, което ме провокира тя да е жената, която да изпълни с женственост моите модели.В какво се състои силата на „слабия“ пол?
Силата на слабия пол се състои в само три думи: това че е неуморима, животворна и всеотдайна. Ето защо светът дължи абсолютен респект на жената.

Коя е задължителната дреха в гардероба на всяка уважаваща себе си жена?
Със сигурност задължителната дреха в гардероба на жената е малката черна рокля на Givenchy, носена от Одри Хепбърн във филма „Закуска в Тифани“, режисиран от Блейк Едуардс през 1961 г. Смята се за една от най-влиятелните рокли в историята на облеклото на ХХ век и до ден-днешен е роклята, която гарантира успех на жената.Антония Йорданова, KNAPP

Коя е жената, за която създаваш моделите си?
Жената, за която създаваме дрехите си, е тази с отношение към тях, към стила си, тази, която има личен почерк и гледа на дрехата като на част от себе си, а не като на потребност или повод за демонстрация.
Голямата ни муза е класиката – харесваме всички изразни средства в модата от средата на миналия век и се стараем да включваме такива в колекциите си – всеки път намираме различен прочит и начин да го вмъкваме адекватно в темата на съответния сезон.В какво се състои силата на „слабия“ пол?
Жената генерално носи в себе си повече сила за почти всичко в живота! Нейната чувствителност, умението да манипулира в най-хубавия смисъл на тази дума, дори факта, че всеки ден може да избере как ще изглежда: с права коса – с къдрава коса, с червено червило – с блестящ гланц, с високи обувки – с нежни пантофки… това е голяма свобода или сила – всеки ще го разбере по свой начин и от своя гледна точка. Жената може да се погрижи за себе си и за още няколко човека и то по най-добрия начин!

Коя е задължителната дреха в гардероба на всяка уважаваща себе си жена?
Най-важната дреха в гардероба на жената е роклята! Това е и нашата „специалност“ в Knapp! Макар да има етноси и типове култура, които все още я числят и към гардероба на мъжете, в европейския начин на живот роклята стандартно е част от дамския начин на обличане и е най-женствената дреха – тази, която може да подчертае най-доброто във всяка жена. И ако всяка една дама наблюдава фигурата си и изгради правилно стила си, може да изглежда по възможно най-добрия начин, именно с рокля.Вяра Георгиева, FEDE

Коя е жената, за която създаваш моделите си?
Жена, която се чувства красива, обичана и ценна… с изразена идентичност и чувство за хумор. Вдъхновението за мен идва с общуването. Най-голямата ми муза са жените с ярък стил, които срещам в живота си случайно: по софийските улици, в метрото в Милано, пиацата в Рим и Барселона… Всяка среща е специална и ми носи творчески заряд и понякога ново ценно приятелство.В какво се състои силата на „слабия“ пол?
В даването. На любов, на грижа, на смисъл…

Коя е задължителната дреха в гардероба на всяка уважаваща себе си жена?
Рокля FEDE. Защото денима във всичките му форми и разновидности има нужда от алтернатива. Хубаво е да имаме дреха, която да ни вдъхновява всеки ден и за всеки повод.Зора Романска, Zora Design

Коя е жената, за която създаваш моделите си?
Тази, която знае коя е, иска да се отличава, която усеща, когато погледите са в нея и това я възбужда. Екстравагантна и смела. Музата за мен идва от самата провокация на човешкото възприемане. Музата е в таланта да се вдъхновяваш от всекидневието!В какво се състои силата на „слабия“ пол?
Да прави няколко неща едновременно. Например: да говори по телефона, да прави закуска за детето, да подписва важни документи… Освен, че е мултифункционална, жената събира в едно силата на ума и амбицията си заедно с любовта и нежността.

Коя е задължителната дреха в гардероба на всяка уважаваща себе си жена?
Качествено палто, скъпи ботуши и качествени аксесоари. Да не забравяме класическия черен корсет! Банелите ти придават изискана стойка, повдига бюста и те кара да се чувстваш елегантна и секси.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Едно по-различно лятно вдъхновение!

Ако сте пропуснали
Най-четени