Вдъхновение, твоето име е Жена! 8 дизайнера за изкуството да об(л)ичаш нежния пол

x


Казват, че красотата е в очите на гледащия. В този ред на мисли няма как да не се съгласим, че всяка жена е божествено красива, щом е гледана от очи, изпълнени с обич. Обожавани, очароващи, възпявани и вдъхновяващи, жените носим със себе си онова деликатно изящество, което през погледа на твореца с лекота се преобразява в произведение на изкуството. Кога една жена се превръща в муза и в какво се крие същинската сила на „слабия” пол? 8 талантливи български дизайнера споделят…Иван Донев, Ivan Donev

Коя е жената, за която създаваш моделите си?
Всяка жена, която иска да бъде себе си или всяка, която иска да открие себе си е жената, за която аз творя. Да създаваш мода за дами, означава да бъдеш четец на женските мисли и да разбираш онова, от което имат нужда. Моята муза е светът, който ме заобикаля, всяко нещо, което може да провокира емоция, всяка емоция, която може да промени човека. Новата ми муза е Жаклин Лара – итало-венецуелски топмодел и лице на моята колекция. Нейните елегантност и финес бяха онова, което ме провокира тя да е жената, която да изпълни с женственост моите модели.В какво се състои силата на „слабия“ пол?
Силата на слабия пол се състои в само три думи: това че е неуморима, животворна и всеотдайна. Ето защо светът дължи абсолютен респект на жената.

Коя е задължителната дреха в гардероба на всяка уважаваща себе си жена?
Със сигурност задължителната дреха в гардероба на жената е малката черна рокля на Givenchy, носена от Одри Хепбърн във филма „Закуска в Тифани“, режисиран от Блейк Едуардс през 1961 г. Смята се за една от най-влиятелните рокли в историята на облеклото на ХХ век и до ден-днешен е роклята, която гарантира успех на жената.Антония Йорданова, KNAPP

Коя е жената, за която създаваш моделите си?
Жената, за която създаваме дрехите си, е тази с отношение към тях, към стила си, тази, която има личен почерк и гледа на дрехата като на част от себе си, а не като на потребност или повод за демонстрация.
Голямата ни муза е класиката – харесваме всички изразни средства в модата от средата на миналия век и се стараем да включваме такива в колекциите си – всеки път намираме различен прочит и начин да го вмъкваме адекватно в темата на съответния сезон.В какво се състои силата на „слабия“ пол?
Жената генерално носи в себе си повече сила за почти всичко в живота! Нейната чувствителност, умението да манипулира в най-хубавия смисъл на тази дума, дори факта, че всеки ден може да избере как ще изглежда: с права коса – с къдрава коса, с червено червило – с блестящ гланц, с високи обувки – с нежни пантофки… това е голяма свобода или сила – всеки ще го разбере по свой начин и от своя гледна точка. Жената може да се погрижи за себе си и за още няколко човека и то по най-добрия начин!

Коя е задължителната дреха в гардероба на всяка уважаваща себе си жена?
Най-важната дреха в гардероба на жената е роклята! Това е и нашата „специалност“ в Knapp! Макар да има етноси и типове култура, които все още я числят и към гардероба на мъжете, в европейския начин на живот роклята стандартно е част от дамския начин на обличане и е най-женствената дреха – тази, която може да подчертае най-доброто във всяка жена. И ако всяка една дама наблюдава фигурата си и изгради правилно стила си, може да изглежда по възможно най-добрия начин, именно с рокля.Вяра Георгиева, FEDE

Коя е жената, за която създаваш моделите си?
Жена, която се чувства красива, обичана и ценна… с изразена идентичност и чувство за хумор. Вдъхновението за мен идва с общуването. Най-голямата ми муза са жените с ярък стил, които срещам в живота си случайно: по софийските улици, в метрото в Милано, пиацата в Рим и Барселона… Всяка среща е специална и ми носи творчески заряд и понякога ново ценно приятелство.В какво се състои силата на „слабия“ пол?
В даването. На любов, на грижа, на смисъл…

Коя е задължителната дреха в гардероба на всяка уважаваща себе си жена?
Рокля FEDE. Защото денима във всичките му форми и разновидности има нужда от алтернатива. Хубаво е да имаме дреха, която да ни вдъхновява всеки ден и за всеки повод.Зора Романска, Zora Design

Коя е жената, за която създаваш моделите си?
Тази, която знае коя е, иска да се отличава, която усеща, когато погледите са в нея и това я възбужда. Екстравагантна и смела. Музата за мен идва от самата провокация на човешкото възприемане. Музата е в таланта да се вдъхновяваш от всекидневието!В какво се състои силата на „слабия“ пол?
Да прави няколко неща едновременно. Например: да говори по телефона, да прави закуска за детето, да подписва важни документи… Освен, че е мултифункционална, жената събира в едно силата на ума и амбицията си заедно с любовта и нежността.

Коя е задължителната дреха в гардероба на всяка уважаваща себе си жена?
Качествено палто, скъпи ботуши и качествени аксесоари. Да не забравяме класическия черен корсет! Банелите ти придават изискана стойка, повдига бюста и те кара да се чувстваш елегантна и секси.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Неделята е пролетна!

Ако сте пропуснали
Най-четени