За Фреди шоуто продължава

x


Великият Фреди. Явление в историята на музиката, което променя звученето й от 70-те години на 20-ти век досега. Талантлив музикант, шоумен и незабравим човек, за който шоуто продължава. Без значение, че напусна този свят преди повече от две десетилетия.Животът на Фарук Булсара, както е истинското име на Фреди Меркюри, е шеметен, изпълнен с върхове и естествено с великолепна музика. Queen е легенда благодарение на нестихващото вдъхновение на четиримата ѝ членове. Стиловите съчетания и провокации, които групата успява да създаде остават ненадминати в музикалната история. А самият Фреди и досега е един уникалните гласови таланти в света.

Можем да разкажем много биографични факти за певеца. Но най-добре за него говори музиката му. Хитовете, които в продължение на половин век вълнуват милиони и още при първите акорди всеки е готов да запее.

Величието, с което живееше живота си, продължава да го прави един от най-обичаните музиканти в съвременната история. И колкото и грандиозен да беше успехът му приживе, също толкова голям е и досега. Към днешна дата официалният профил на певеца във Facebook (мрежа създадена близо 20 години след смъртта на Фреди Меркюри), има над 6.7 милиона фенове.Концертът в памет на великия музикант, който беше организиран само няколко месеца след смъртта му, сам по себе си е историческо събитие. 72 хиляди билета са продадени в рамките на часове, още преди да са обявени имената на музикантите, които ще участват. Освен присъстващите на живо, събитието се излъчва едновременно в 76 страни по света. А имената, които отдават почит на великия Фреди са Джордж Майкъл, Дейвид Бауи, Елтън Джон, Guns N’ Roses, Лайза Минели, Metallica, Ани Ленъкс, Лиз Тейлър.И ако познавате в детайли творчеството на Queen, сте наясно, че съм изправена пред непосилен избор коя песен да избера за финал. Защото емблематичните в дискографията на групата са десетки. Първоначално мислех за „Who wants to live forever“, именно защото Фреди е още жив с музиката си. После в ума ми от само себе си започна да звучи „Friends will be friends“ като символ на вечните неща, но и тя ми се стори не на място за финал. Традиционно би било да сложа точката с „We are the champions“ или „The show must go on“, но би било прекалено предсказуемо. Затова ще завърша с тази тяхна песен…Достатъчно е да чуете една от песните на Queen днес и ще позволите на Фреди да ви припомни, че шоуто може да продължи.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Микро чанта и макси малто!

Ако сте пропуснали
Най-четени