За Фреди шоуто продължава

x


Великият Фреди. Явление в историята на музиката, което променя звученето й от 70-те години на 20-ти век досега. Талантлив музикант, шоумен и незабравим човек, за който шоуто продължава. Без значение, че напусна този свят преди повече от две десетилетия.Животът на Фарук Булсара, както е истинското име на Фреди Меркюри, е шеметен, изпълнен с върхове и естествено с великолепна музика. Queen е легенда благодарение на нестихващото вдъхновение на четиримата ѝ членове. Стиловите съчетания и провокации, които групата успява да създаде остават ненадминати в музикалната история. А самият Фреди и досега е един уникалните гласови таланти в света.

Можем да разкажем много биографични факти за певеца. Но най-добре за него говори музиката му. Хитовете, които в продължение на половин век вълнуват милиони и още при първите акорди всеки е готов да запее.

Величието, с което живееше живота си, продължава да го прави един от най-обичаните музиканти в съвременната история. И колкото и грандиозен да беше успехът му приживе, също толкова голям е и досега. Към днешна дата официалният профил на певеца във Facebook (мрежа създадена близо 20 години след смъртта на Фреди Меркюри), има над 6.7 милиона фенове.Концертът в памет на великия музикант, който беше организиран само няколко месеца след смъртта му, сам по себе си е историческо събитие. 72 хиляди билета са продадени в рамките на часове, още преди да са обявени имената на музикантите, които ще участват. Освен присъстващите на живо, събитието се излъчва едновременно в 76 страни по света. А имената, които отдават почит на великия Фреди са Джордж Майкъл, Дейвид Бауи, Елтън Джон, Guns N’ Roses, Лайза Минели, Metallica, Ани Ленъкс, Лиз Тейлър.И ако познавате в детайли творчеството на Queen, сте наясно, че съм изправена пред непосилен избор коя песен да избера за финал. Защото емблематичните в дискографията на групата са десетки. Първоначално мислех за „Who wants to live forever“, именно защото Фреди е още жив с музиката си. После в ума ми от само себе си започна да звучи „Friends will be friends“ като символ на вечните неща, но и тя ми се стори не на място за финал. Традиционно би било да сложа точката с „We are the champions“ или „The show must go on“, но би било прекалено предсказуемо. Затова ще завърша с тази тяхна песен…Достатъчно е да чуете една от песните на Queen днес и ще позволите на Фреди да ви припомни, че шоуто може да продължи.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Sasha – Red Stripes от SUN DIVA SWIMWEAR

SUN DIVA SWIMWEAR Sasha – Red Stripes Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от SAINT LAURENT 

Сако от SAINT LAURENT  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сандали от CHLOÉ

Кожени сандали от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сламена шапка от GUCCI

Сламена шапка от GUCCI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Cool Sunday!

Ако сте пропуснали
Най-четени