Как да си приготвим: Печено коледно свинско филе със сушени кайсии

x

 

 

 


Коледните празници вече са съвсем на прага ни. Делят ни дни от може би най-семейното време в годината, а подготовката на трапезата е сериозна част от уютната идилия. Със списание „Меню” ви предлагаме нестандартна, ароматна и вкусна идея, с която да изненадате най-близките си хора.

Необходими продукти:

1 кг свинско каре или свинско филе

100 г сушени кайсии, накиснати за 15 мин. в бяло вино

½ ч.л. сол

½ ч.л. черен пипер

150 г сметана

1 ч.л. нишесте

2 с.л. бадеми

Начин на приготвяне:

С остър нож направете разрез в средата на филето и вътре сложете сушените кайсии. Ако на гърба има кожа или мазнина, нарежете я на ромбчета. Найтрийте със сол и пипер. Сложете месото на решетка в тава за печене и печете 2 часа на 180 – 200° С, като на всеки 25 мин. поливате с гореща вода и мазнина от тавата, отделена при печенето.

Оставете печеното месо на топло. Отделете по-голямата част от мазнината, а в останалата и сока от печеното сложете сметаната. Разредете с 3-4 с.л. гореща вода и сгъстете на огъня с нишестето. При поднасяне поръсете с нарязаните бадеми.

Бонус идея: Можете да замените кайсиите с мариновани във вино сушени сини сливи. Така ястието ще се комбинира чудесно с мерло.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Шведски коледни бисквитки

Roo’Bar: За суровите десерти, суперхраните и едно кенгуру

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С маратонки към офиса.

Ако сте пропуснали
Най-четени