Как да си приготвим: Печен камембер с червени боровинки

x

Дали защото харесваме шампанско, или защото преди няколко дни беше Денят на Бастилията, днес решихме да останем на френска вълна и да засвидетелстваме любовта си към Прованса с едно кулинарно изкушение. Когато става дума за Франция, моментално се сещаме за три неща – мода, висша мода и френско сирене. Последното можем да открием с различни вкусове и форми. Днес се спираме на камембер и една рецепта, за чието приготвяне ще са ви необходими 30 минути и почти никакви кулинарни умения.



Ще са ви нужни:

250 грама камембер

1 скилидка чесън

Няколко щипки розмарин

Малко зехтин

Малко морска сол

1 малка шепа червени боровинки

1 малка шепа микс от ядки – орехи, бадеми, лешник

1 франзела



Загрейте фурната предварително до 180 градуса. Без да вадите камембера от кутийката му, с нож направете няколко разреза по горната коричка, без да разрязвате сиренето на парчета. Обелете скилидката чесън и я мушнете в средата на сиренето. Между разрезите пъхнете и няколко стръка розмарин. Извадете малката пита сирене от фабричната ѝ опаковка и я сложете в най-малката тавичка за печене, с която разполагате като предварително я намажете със зехтин. Оставете сиренето да се пече в загрятата фурна около 15 минути.



Нарежете половин франзела на малки хапки и ги набодете на дървени шишчета като ги полеете с малко зехтин и поръсите с морска сол. Поставете ги в по-голяма тавичка и ги сложете във фурната, за да се препекат. Може да печете сиренето и шишчетата франзелени хапки по едно и също време.

Нарежете на дребно червените боровинки и ядките и ги сложете в една малка купичка. След като хлябът се препече, а сиренето е станало достатъчно меко и готово за топене, можете да ги извадите от фурната. Нека камембера да остане в същия съд. Сервирайте го върху дървена дъска.



Преди да попитате как се консумира – препечените хапки франзела се топят в мекото сирене, а след това в купичката с ядки. Следвайки тази съвсем обикновена рецепта, ще усетите един типичен френски вкус, който се е родил през 80-те години на миналия век. Именно тогава французите за пръв път са започнали да готвят това ястие.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

Как да си приготвим: Морските коктейли на лятото

Екзотичен японски тълковен речник

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени