Как си приготвим: шоколад с малини и коняк

x

Срещата между три богати и благородни съставки, каквито са по своя аромат и вкус шоколадът, малините и конякът, в този десерт на пловдивския шеф-готвач Николай Боруков би дала аристократичен тон и мигове на истинска наслада във финала на една изискана вечеря. Kак точно да си приготвим този вкусен десерт, разбрахме от нашите приятели от сп. „Меню“.



Необходими продукти:

400 г шоколадов кувертюр

200 г пресни малини

200 мл сметана

30 мл коняк

Начин на приготвяне:

Разтопете кувертюра на водна баня, добавете сметаната и коняка и разбъркайте, докато се стопи и се превърне в хомогенна смес. Охладете и сипете в подходящи форми, добавете малините, сложете в хладилника, за да се стегне, и поднесете. За варианта на снимката е използвана сладкарска форма за бонбони, в която е налят разтопен и темпериран бял шоколад.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню“

Вижте още:

Как да си приготвим: Печен камембер с червени боровинки

Как да си приготвим: Безглутенова торта с лешници и малини

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени