Благотворителност чрез музика. За децата на войната

x

 

 

 


 

„В тази зала, сред вас, има 10 деца, бежанци от Сирия. Вие няма да ги познаете, защото те с нищо не се различават от всички останали.”

С тези думи Николай Чирпанлиев, председател на Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет, приветства гостите на благотворителния концерт Charity Flash Session.

Мултимедийният музикален спектакъл се проведе на 19 октомври, Световен ден на благотворителността, в Централен военен клуб – София. Проектът бе базиран на жанровете JAM Session & LIVE Unplugged и представи комбинация в реално време между електронни бийтове, класически импровизации на пиано, саксофон и вокални градации.

 


 

 

 

 


 

Към каузата се присъединиха изпълнителите Alek Sandar, Donna, Dexter и Пламен Денчев от групата Voice of Boys. Те изпълниха както популярни свои парчета, така и напълно импровизирано представиха и няколко чужди такива, които публиката прие с овации.

Финалът на вечерта бе поверен на Александър Николов, когото познаваме под псевдонима Alek Sandar. 26-годишният творец демонстрира уменията си на певец, композитор, пианист и не на последно място – импровизатор, при това само в един пърформънс.

Изпълнителят, който се подвизава на нюйоркската музикална сцена, представи българската версия на последната си песен You And Me, която, както самият той се пошегува, изненадващо носи наименованието „Ти и аз”. Част от програмата му бяха и по-стари негови песни, като It Ain’t Over, както и успешни импровизации на световни хитове, един от които Applause на Лейди Гага.

 


 

 

 

 


 

Идеята на Charity Flash Session е чрез музиката да привлече вниманието на обществеността и медиите към проблема с децата бежанци и децата, пострадали в резултат на военни конфликти и хуманитарни кризи. Едноименната програма е посветена на културно-социални дейности, свързани с децата бежанци в подкрепа на техните артистични интереси и личностни потребности. 

Текст: Станислава Добрева

Снимки: Надежда Стоянова 

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди пола от CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN Pleated shell midi skirt Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Cat-eye слънчеви очила от PRADA

PRADA Cat-eye acetate and silver-tone mirrored sunglasses Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пръстен от бяло злато с диаманти от BOUCHERON

BOUCHERON Quatre Radiant Edition Small 18-karat white gold diamond ring Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Велурени чехли от MERCEDES CASTILLO

MERCEDES CASTILLO Irine suede mules Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Пролетно и много cool!

Ако сте пропуснали
Най-четени