H&M Conscious Exclusive с нова кампания и кауза

x


Колекцията H&M Conscious Exclusive 2018 е не просто красива. Седмата подред Conscious колекция представя атрактивни дамски облекла, обувки и аксесоари, вдъхновни от дома на шведските художници от 19-ти и началото на 20-ти век Карин и Карл Ларсон. Но това не е изненада от H&M, тъй като техните модели винаги са празник за окото и добрия вкус. По-вълнуваща е именно каузата, зад която бранда стои. Новата колекция прави реверанс към Движението за изкуства и занаяти в Швеция, представяйки съвременни устойчиви материали. В дизайните са използвани рециклирани найлонови отпадъци, рециклирано сребро и ECONYL® (напълно регенерирано влакно от рибарски мрежи). Специално за моделите на H&M, нишките ECONYL® са изтъкани в прозрачна дантела до достигането на невероятна булчинска рокля, както и на мини-рокля с дълги ръкави.

Творческият консултант на H&M Ан-Софи Йохансон споделя, че иновациите, които стоят зад разработването на устойчивите материали са повече от впечатляващи. Conscious колекциите показват колко добре традиционните техники могат да вървят ръка за ръка с най-новите технологии като рециклиране на сребро и регенериране на найлонови влакна.

H&M Conscious Exclusive продължава да залага на иновациите и създаването на устойчива мода, поставяйки на картата нарастващите възможности на устойчив дизайн, който пази околната среда. Цялата колекция е завършена от прекрасна кампания, заснета от фотографа Микаел Янсон с участието на Кристи Търлингтън Бърнс, която освен наша любима моделка, е и основател на организацията за здраве на майките „Every Mother Counts“. Тя споделя, че е благодарение на H&M Conscious Exclusive е научила много както за иновациите, така и за мястото им в модата и дизайна. И то в една толкова женствена и красива колекция. Тя ще е по магазините от април. Очакваме с нетърпение!Текст: Fashion Inside

Снимки и видео: H&M

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

За красив петък!

Ако сте пропуснали
Най-четени