Калин Врачански се учи да чете и пише – той е новият Франкенщайн

x

Калин Врачански ще се гмурне в още един труден образ след като беше Квазимодо – този път той ще бъде Създанието, събрано от мъртви части на човешки тела и съживени с електронни импулси от ученият Виктор Франкенщайн. Романът на Мери Шели, претворен в куп игрални версии (Робърт де Ниро беше Франкенщайн във филма на Кенет Брана), е преработен като пиеса от Ник Диър и поставен преди няколко години от прочутия Дани Бойл в Лондон. Тогава ролите на уродливото Създание и неговият автор си разменяха при всяко представление топ актьорът Бенедикт Къмбърбач и Джони Лий Милър. Именно тази пиеса ще постави в театър „София“ и младия режисьор Стайко Мурджев, станал известен със спектаклите си „Евридика в подземния свят“ и „Еквус“.Врачански споделя за ролята, че открива в нея много съвременни моменти като изкуствения интелект, който колкото удобен, толкова и опасен би могъл да бъде. Визията му по всяка вероятност ще е оригинална и няма да има нищо общо с познатите вариации с шевове по главата и тялото при други актьори. Страховитите роли на чаровника никак не са чужди. Още повече че като дете първата му била такава в театралната студиа в родния му град Роман. Тогава играл Вълкът в „Червената шапчица“. „В читалището се събра доста народ. Ходих с грима до вкъщи и хората ме гледаха доста странно. На Хелоуин се бяхме изрисували доста щуро с приятели, но не знам дали сме направили впечатлението, каквото правех едно време като вълк“, спомня си той с усмивка.

Преди трудните задачи на сцена, той презаредил на фестивал в пустинята Невада с приятели. Там близо седмица участниците се разхождали с маски, под звуците на разнообразна музика. Актьорът се е върнал и към любимият си спорт таекуондото.

Героят на Михаил Милчев, слепецът интелектуалец Дилейси ще учи Създанието да чете и пише. Да усеща живота.Премиерата на „Франкенщайн“ е на 27 септември в театър „София“ като в останалите роли ще видим Мартин Гяуров, Симона Халачева, Дария Симеонова, Росен Белов, Петя Силянова, Пламен Манасиев, Антон Григоров и други. Сценограф е известната художничка Марина Райчинова. Историята се разказва на фона на планински хълмове, така че на Врачански отново ще му се наложи да се катери много като в „Парижката Света Богородица“, и тренировките по таекуондо очевидно са решаващи и в случая.Текст: Fashion Inside

Снимки: театър „София“ и Facebook

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Дамски часовник MICHAEL KORS

  MICHAEL KORS | COURTNEY | MK3836  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Trench coat от CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN Convertible double-breasted cotton-twill trench coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от RAG & BONE

RAG & BONE Dre distressed mid-rise slim-leg jeans Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Булчинска рокля от RIME ARODAKY

RIME ARODAKY Clover embroidered tulle and cady mini dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Хубав вторник!

Ако сте пропуснали
Най-четени