В памет на Ерве Леже – създателят на бандажната рокля

x


Думите на Дита фон Тийз още ни държат за гърлото: “Толкова е тъжно, че трябва да се сбогуваме с гениалния Ерве Леже. Благодарна съм, че той беше мой приятел. Твореше най-изящните рокли, които подчертаваха женската красота, вместо да я крият. Винаги ще пазя в спомените си онзи следобед в ателието му, когато пробвах рокля след рокля просто за удоволствие. Ерве само допълваше: “Тази, тази е точно за теб”, а после: “Не, не тази. Следващата!”. Имахме уникални моменти заедно, наистина спокойно можех да се обличам само в негови дизайни . Той е създателят и истинският майстор на бандажната рокля. Бих казала, че той е единственият дизайнер, който можеше да претвори достойно божествените творения на Мадам Гре. Обичах го заради неговата духовитост, заради искреността и необикновената му елегантност и, разбира се, заради таланта и автентичността му, които нямат нищо общо с комерсиализацията в модата. Толкова съм тъжна, че го загубихме така изведнъж. Изгубихме един от Великите. Благодаря ти за всичко, скъпи Ерве. Почивай в блясък, никога няма да бъдеш забравен”.

Само преди дни се сбогувахме с един от големите гении на съвременния моден свят – Ерве Леже. На 60-годишна възраст той ни напусна след разкъсване на аневризма.

Дизайнерът създаде легенда – бандажната рокля, и сам се превърна в такава. Не сме сигурни дали съществува знаменитост, която да не притежава цяла колекция от негови красоти. Ким Кардашиян дори се шегуваше, че всички пари, които печели, влага в негови рокли и само чака да излязат в нови и нови цветове. И съвсем не е единствена – Бионсе, Риана, Мадона. Списъкът с почитателки може да продължи до безкрай. Ерве Леже изписа със златни букви името си в историята на модата и остави наследство, което да вдъхновява поколения творци след него.

Почивай в мир, маестро!Текст: Александра Тошева

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Дамски часовник MICHAEL KORS

  MICHAEL KORS | COURTNEY | MK3836  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Trench coat от CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN Convertible double-breasted cotton-twill trench coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от RAG & BONE

RAG & BONE Dre distressed mid-rise slim-leg jeans Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Булчинска рокля от RIME ARODAKY

RIME ARODAKY Clover embroidered tulle and cady mini dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Така си представяме пролетта!

Ако сте пропуснали
Най-четени