В памет на Ерве Леже – създателят на бандажната рокля

x


Думите на Дита фон Тийз още ни държат за гърлото: “Толкова е тъжно, че трябва да се сбогуваме с гениалния Ерве Леже. Благодарна съм, че той беше мой приятел. Твореше най-изящните рокли, които подчертаваха женската красота, вместо да я крият. Винаги ще пазя в спомените си онзи следобед в ателието му, когато пробвах рокля след рокля просто за удоволствие. Ерве само допълваше: “Тази, тази е точно за теб”, а после: “Не, не тази. Следващата!”. Имахме уникални моменти заедно, наистина спокойно можех да се обличам само в негови дизайни . Той е създателят и истинският майстор на бандажната рокля. Бих казала, че той е единственият дизайнер, който можеше да претвори достойно божествените творения на Мадам Гре. Обичах го заради неговата духовитост, заради искреността и необикновената му елегантност и, разбира се, заради таланта и автентичността му, които нямат нищо общо с комерсиализацията в модата. Толкова съм тъжна, че го загубихме така изведнъж. Изгубихме един от Великите. Благодаря ти за всичко, скъпи Ерве. Почивай в блясък, никога няма да бъдеш забравен”.

Само преди дни се сбогувахме с един от големите гении на съвременния моден свят – Ерве Леже. На 60-годишна възраст той ни напусна след разкъсване на аневризма.

Дизайнерът създаде легенда – бандажната рокля, и сам се превърна в такава. Не сме сигурни дали съществува знаменитост, която да не притежава цяла колекция от негови красоти. Ким Кардашиян дори се шегуваше, че всички пари, които печели, влага в негови рокли и само чака да излязат в нови и нови цветове. И съвсем не е единствена – Бионсе, Риана, Мадона. Списъкът с почитателки може да продължи до безкрай. Ерве Леже изписа със златни букви името си в историята на модата и остави наследство, което да вдъхновява поколения творци след него.

Почивай в мир, маестро!Текст: Александра Тошева

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

RICK OWENS – Two-tone wool-blend coat

Препоръки от седмицата

MR BY MAN REPELLER – Leather-trimmed metallic stretch-knit knee boots

Препоръки от седмицата

SEE BY CHLOÉ – Ruffled cable-knit wool sweater

Препоръки от седмицата

KARL DONOGHUE – Reversible shearling and leather fingerless gloves

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С такова палто няма как да не сме кралиците на street style-а!

Ако сте пропуснали
Най-четени