Кавказката приказка на Ulyana Sergeenko

x

 


 

Уляна Сергеенко е руската дизайнерка, чиито модни произведения олицетворяват най-красивите приказки. Новата ѝ котюрна колекция, представена в Париж, е посветена на семейството ѝ и Южен Кавказ.

 


 


В Русия казват, че всеки, който някога е бил в Кавказ, отново се завръща в този своеобразен дом на любовта. Красотата му възпяват десетки писатели и творци от различни области на изкуството. Нищо чудно, че областта, впечатляваща с грандиозни планински масиви и богата културна история, се превръща във вдъхновение, което оживява под най-разнообразни форми.

 


 

 


Уляна Сергеенко поглежда именно в тази посока. Обръща се към наследството на Грузия и Армения, откъдето е родом съпругът ѝ и където са създадени някои от най-добрите творби на художници от миналите столетия.

 


 


Една от най-романтичните картини на Кавказ създава Лермонтов в едноименното си стихотворение. В него той описва красивите планини и страстните душевности на местните. От него дизайнерката заимства „сюжетите” върху дрехите: по наметалата препускат коне, високите яки от тъмно кадифе напомнят гордите красавици от местността, а древните църкви и манастири са основата на ръчно изработените бродерии.

 


 


Картините на знаменития грузински художник Нико Пиросмани стоят зад идеята на аксесоарите: чанти, върху които виждаме петлета, овце и други животински мотиви. В чанти се превръщат и грузинските барабани, върху които са цъфнали нарови дръвчета.

 


 


 

Основно вдъхновение за Уляна Сергеенко става филма на режисьора Сергей Параджанов „Цветът на нара”. Красотата и метафоричните образи, майсторската работа с дълбоки цветове и текстури все още остават ненадминати.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Ulyana Sergeenko

Вижте още:

Клубна мода в парти бус: новото от Alexander Wang

Pre-fall 2015 и Marni: дългокосмести шедьоври, обагрени в пъстри нюанси

 

10

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Забров принт и нотка екстравагантност.

Ако сте пропуснали
Най-четени