3 бранда от Австралия, за които често мечтаем

x


Скъпа, Австралия, искаме да ти напишем любовно писмо. За вечно усмихнатото ти слънце. За всичките ти хубави хора със златни коси и искрени усмивки. За красотата, която е пръснатата по картата ти така щедро – там, където царят пустините, и там, където бреговете ти целуват океана.

Влюбени сме в изкуството и естетиката ти. И няма как да не обичаме модата и всичката ти бохо прелест. Обожаваме дългите рокли и поли, романтичните топове и шалове, потънали в цветя и изящно изрисувани принтове. Разкошно женствени, както ти приляга.

Няколко бранда особено са ни сърце заедно с фантастичните творци, които стоят зад тях. И се благодарим, че макар да си така далече, Австралия, успяваме да се докоснем до изяществото им, благодарение на селекциите на любимите си онлайн бутици.

Spell & The Gypsy Collective

Сестрите Изабелла и Елизабет сякаш са орисани да създават рокли за феи, излезли от приказките с венци от цветя на главите. Или поне така се чувства човек, когато се сблъска с вълшебните им дизайни – леки, изписани до последната дантелка и бродерийка. Двете се вдъхновяват от своите детски спомени, от винтидж съкровищата и пътешествията до далечни и прелестни места. От семейната им история за бабите и дядовците им, които напускат Латвия и разкъсваната от война Европа, за да потърсят късмета си в Америка. Но съдбата поема руля и ги отвежда в прашен бежански лагер насред Австралия. Късметът все пак някога им се усмихва, за да видят и те как децата им растат щастливи. А после се превръщат в свободолюбиви хипита, обикалят от град на град и преследват собствените си мечти. Сред същите хипита са майката и бащата на Изабелла и Елизабет. Момичетата, които пазят семейната съкровищница от спомени и я вплитат във всяко възелче на творенията си. Толкова много живец, цветове и любов се носи от колекциите им. С дни можем да разглеждаме Instagram галерията им и снимка по снимка жадно да поглъщаме парченца от австралийския им рай.Aje

Тежката артилерия на съвършените бели ризи пристига при нас с Aje. Адриан Норис и и Едуина Робинсън посвещават бранда си на суровата красота, дълбоката женственост и леката безгрижност. Двамата са най-добри приятели и преди десетилетие заедно издигат основите на малката си модна крепост, която прераства в сериозна империя. Занаятчийските умения, ръчната изработка и ръчно тъканите материи са дълбоко заложени в магията на бранда им и визията за устойчивото му развитие. Аje има над дузина бутици в Австралия, но вече може да се открие и на още няколко континента.


Valley Eye Wear

Тук имаме няколко повода за възхищение. От неизчерпаемия извор на зверски модели очила, през качеството на рамките, които създават, до една по-специална фотосесия. Специална, защото екипът на бранда, в комплект с два супер модела, се донесе от слънчева Австралия до снежна България, за да заснеме няколко кадъра до паметника на Бузлуджа. Защото го намират за уникален. Ние пък намираме тях за уникални и страшно им симпатизираме.


Текст: Александра Тошева

Снимки: Spell & Gypsy Collective, Aje, Valley Eye Wear Instagrams & Facebooks.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Стъпваме леко и с настроение!

Ако сте пропуснали
Най-четени