7 пъти горещо вдъхновени от Мариам Йехия

x


Мариам Йехия е от онези момичета със 100 000 последователи в Instagram. Стилът ѝ напомня внимателно подреден пъзел и всяко парченце божествено пасва на останалите, а всички заедно образуват картинка, която приковава очите ни. Както и обективите на Street Style фотографите. Тя има египетски и френски корени, но живее и твори в Дубай. И освен да изглежда зашеметяващо, се грижи и за семейството, двете си деца и процъфтяващия си бизнес. За тази комбинация се иска сърце и характер, в нейния случай и двете са налице, убедете се сами. 

Преди няколко години Мариам Йехия събира кураж и си казва: “Достатъчно работих за името си, време е да поработя за мечтите си”. Голямото решение идва, докато се наслаждава на медения си месец из улиците на Флоренция и погледът ѝ се приземява върху изумително красива витрина на магазин за платове. Въображението ѝ трескаво заработва и не я оставя на мира 2 дни, Мариам споделя със съпруга си, че не спира да мисли за онези платове и в какви дизайни би ги облякла. Неговата усмивка се разлива по лицето му и я убеждава, че е крайно време да последва таланта и призванието си.Цифрата 2 явно ни преследва в този разказ, защото след споменатия епизод два имейла политат по света от лаптопа на нашата героиня – един към компанията, в която работи, с молбата ѝ за напускане и друг – към клона на модния институт  Esmod в Дубай с кандидатура за едногодишната им програма. Зад гърба си Мариам оставя 12-годишна супер успешна кариера като маркетинг и комуникационен специалист в Дубай, за да напише следващата глава от личната си приказка и да я посвети на Mrs. Keepa – собствения ѝ моден бранд, който през май ще навърши… 2 години.

Страстта ѝ към модата не е изненада. Нейната сестра, Ясмин, стои зад Maison Yeya, модна къща за кутюр булчински рокли, и е в топ 3 на дизайнерите на булчинско облекло в Близкия изток. Като деца майка им измисля, крои и шие сама всичките им дрехи и от най-ранна възраст развива у тях отношение към миксирането на цветове, материи и обеми. Както виждаме, добре са усвоили тези уроци.

Instagram профилът на Мариам е пристрастяващ и всеки път ни оставя вдъхновени за нови дръзки комбинации и модни подвизи. Смелите принтове са запазена марка за нашата египетска принцеса в Дубай.Ето няколко визии, които си струва да срещнете. А ние ще помечтаем да срещнем и нея самата.Текст: Александра Тошева

Снимки: Mrs Keepa

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day
Ако сте пропуснали
Най-четени