Chanel срещна Вчера с Утре на технологично модно шоу

x

chanel_v980x485


Провокативно – така най-кратко можем да опишем последното дефиле на модна къща Chanel за пролет\лято 2017. От декорите до аксесоарите в колекцията – всеки един детайл от шоуто носеше силен творчески заряд и отправяше асоциации с миналото, настоящето и бъдещето.

Сезон след сезон Карл Лагерфелд не спира да се концентрира върху един аспект, който днес дефинира все по-голяма част от живота ни – дигиталните технологии. За представянето на колекцията си пролет\лято 2017 по време на Седмица на модата в Париж той превърна Гран Пале в Център за съхранение на данни Chanel (наподобяващ гигантски компютърен процесор), и обедини Вчера и Утре, дигитално и аналогово.


_cha0064


Шоуто на легендарната френска модна къща бе открито от два модела, облечени в костюми Chanel и с роботски шлемове на главите в стил Daft Punk. Ако това ви се струва нестандартно, то ще останете не по-малко изненадани от факта, че почти всеки от манекените, представящи колекцията, носеше на главата си бейзболна шапка с обърната настрани периферия (в черен или в неонови цветове). Тези шапки са своеобразно намигване към стила на IT-предприемачите, които ги носят ежедневно. Освен класическите модели костюми Chanel, по пътечката преминаха и манекени,  облечени с дрехи в ярки технологични цветове. Изненадващо в края на ревюто бяха показани рокли, силно напомнящи на бельо, които Лагерфелд нарече „интимна технология”.


_cha0106Колкото до аксесоарите, удобните обувки бяха неизменна част от шоуто. Chanel създаде ниски модели с превръзки около глезените, които допълваха всеки от тоалетите. Освен с тях,  моделите бяха обути и с балерини. На дефилето бе показана и уникална технологична дамска чанта с миниатюрни светлини, които просветваха с персонални съобщения като „как си?” и „здравей”.


_cha0656


_cha0769Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Стил, класа и удобство!

Ако сте пропуснали
Най-четени