Chanel срещна Вчера с Утре на технологично модно шоу

x

chanel_v980x485


Провокативно – така най-кратко можем да опишем последното дефиле на модна къща Chanel за пролет\лято 2017. От декорите до аксесоарите в колекцията – всеки един детайл от шоуто носеше силен творчески заряд и отправяше асоциации с миналото, настоящето и бъдещето.

Сезон след сезон Карл Лагерфелд не спира да се концентрира върху един аспект, който днес дефинира все по-голяма част от живота ни – дигиталните технологии. За представянето на колекцията си пролет\лято 2017 по време на Седмица на модата в Париж той превърна Гран Пале в Център за съхранение на данни Chanel (наподобяващ гигантски компютърен процесор), и обедини Вчера и Утре, дигитално и аналогово.


_cha0064


Шоуто на легендарната френска модна къща бе открито от два модела, облечени в костюми Chanel и с роботски шлемове на главите в стил Daft Punk. Ако това ви се струва нестандартно, то ще останете не по-малко изненадани от факта, че почти всеки от манекените, представящи колекцията, носеше на главата си бейзболна шапка с обърната настрани периферия (в черен или в неонови цветове). Тези шапки са своеобразно намигване към стила на IT-предприемачите, които ги носят ежедневно. Освен класическите модели костюми Chanel, по пътечката преминаха и манекени,  облечени с дрехи в ярки технологични цветове. Изненадващо в края на ревюто бяха показани рокли, силно напомнящи на бельо, които Лагерфелд нарече „интимна технология”.


_cha0106Колкото до аксесоарите, удобните обувки бяха неизменна част от шоуто. Chanel създаде ниски модели с превръзки около глезените, които допълваха всеки от тоалетите. Освен с тях,  моделите бяха обути и с балерини. На дефилето бе показана и уникална технологична дамска чанта с миниатюрни светлини, които просветваха с персонални съобщения като „как си?” и „здравей”.


_cha0656


_cha0769Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Препоръки
Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

BALENCIAGA – Floral-print stretch-satin skinny pants

Препоръки от седмицата

GUCCI – Dionysus medium embellished appliquéd coated-canvas and suede shoulder bag

Препоръки от седмицата

JACQUEMUS – Pintucked cotton mini dress

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Printed silk crepe de chine shirt dress

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Амал Клуни може да превърне всяка дреха в абсолютен хит! Тази рокля е сред фаворитите ни.

Ако сте пропуснали
Най-четени