Една истинска модна дива на 95

x


Когато за първи път попаднахме на снимките ѝ в Instagram, усещането беше като за чаша горещ шоколад в дъждовен и мрачен следобед. Тази мъничка стилна дама ни усмихна от едното до другото ухо и ни провокира да мечтаем как остаряваме красиво и фино дръзки като нея самата. Тя е Ернестин Столберг. Модел на 95 години, жена муза и модна икона за хиляди последователи на екстравагантните ѝ стайлинг превъплъщения в една от най-популярните социални мрежи.

Нейният дом във Виена се намира в непосредствена близост до концептуалния бутик Park. Честите срещи и рутинен поздрав на улицата със собствениците му, Маркус Щрасер и Хелмут Рутнер, постепенно прерастват в ежедневното ѝ гостуване в бутика, когато те двамата си вземат кученце. Ерни се отбива да му се порадва, а разговорите ѝ с Маркус и Хелмут стават все по-дълги и по-дълги. Тя им разказва им за своята младост и изявите ѝ в ексцентрична за времето си танцова формация. През 1939-а, малко преди старта на Втората световна война, трупата ѝ отлита за Буенос Айрес и се завръща във Виена чак след края на войната. 

Това, че пропуска ужаса на тези години, в голяма степен може би обуславя виталната ѝ енергия и силен дух. А опитът ѝ като танцьор и изявите под светлините на прожекторите провокират собствениците на Park да започнат своя експеримент. Те поверяват на Ерни ролята на основен техен модел, който да представя естетиката на бутика пред публиката му в Instagram. И не спират да я хвалят за лекотата, с която позира и мени настроения пред обектива. Застава елегантно, когато я обличат в по-строги съчетания, и се променя на мига, в който я пременят в нещо по-авангардно.

Само за година последователите на виенския бутик скачат с близо 20 000. Не сме изненадани, че вече има фенове и във Vogue и е попадала в полезрението и заглавията им. За нас също е удоволствие да ви я представим. Не е ли адски вдъхновяваща?


Текст: Александра Тошева

Снимки: Instagram

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Зелено и classy!

Ако сте пропуснали
Най-четени