Горпкор – най-новият хит в мъжкия гардероб

x


Да се облечеш набързо с дрехите и обувките си за планински поход, е най-новата тенденция в уличната мода. Името й е горпкор (от англ. gorp – провизии) и за кратко време се превърна в истинско явление. Вече видяхме следите му в колекциите за лятото и есента на големи модни къщи като Chloé, Givenchy и Prada.

При горпкор стила комфортът триумфира над естетиката. Сред основните му елементи са поларените блузи, тениските, анораците, туристическите раници, непромокаемите палта и обувките с равна, удобна подметка. Към този списък смело можем да добавим и нещо позабравено в мъжкия гардероб – карго панталоните с обемни джобове. Същото и  любимата мъжка класика – сандали с чорапи. Защо този стил се радва на все по-голяма популярност сред господата?На първо място, защото както добре знаем модата ежедневно се обръща към различни естетически и културни кодове, понякога дори към такива, които биват определяни като „грозновати“. Дизайнерите разработват тези теми табу и откриват в тях неща, които са способни да удивят, да привлекат и да бъдат харесвани.

На второ, всеки сезон дизайнерите разработват различни мъжки и женски архетипи. Турист, обут със сандали и с раница на раменете е актуалният.И на трето място, заради желанието да се подражава на известните. Сред поклонниците на горпкор стила се чистлят знаменитости като рапъра Дрейк и актьора Шая Лабъф.

И така, как да носим тази тенденция? С ирония! Комбинирайте мъжки сандали с чорапи и костюм, а чантите не носете на кръста, а върху раменете си!


Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кецове от JIMMY CHOO

Кецове от JIMMY CHOO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Риза от Prada

Риза от Prada Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Trench coat от ADEAM

Trench coat от ADEAM Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Точно такова лято!

Ако сте пропуснали
Най-четени